Yurt dışından yapılacak deprem yardımlarına dikkat edelim

Yurt dışından yapılacak deprem yardımlarına dikkat edelim
Yurt dışından yapılacak deprem yardımlarına dikkat edelim
Yurt dışından yapılacak deprem yardımlarına dikkat edelim

Ticaret Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş olan Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis gibi birçok çevre il, ilçe ve köylerde depremlerden zarar gören vatandaşlara yurtdışından ücretsiz dağıtılmak üzere gönderilen eşyalara gümrük vergi muafiyeti tanındı.

Depremlerden zarar gören kişilere yurt dışından gönderilen eşyaların, kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu yararına çalışan derneklere, Cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınan vakıflara gönderilmesi durumunda gümrük vergilerine tabi olmadığını bildirdi. 

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından, yurtdışından gönderilen yardım malzemelerin gümrük işlemlerine ilişkin duyuru paylaştı.

Bakanlığın yaptığı paylaşımda: “Depremler nedeniyle zarar gören kişilere ücretsiz olarak dağıtılmak veya kullanımlarına sunulmak üzere yurtdışından gönderilen temel ihtiyaç maddeleri ile diğer eşyalar, kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu yararına çalışan derneklere, cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınan vakıflara gönderilmesi durumunda, gümrük vergilerine ve ticaret politikası önlemlerine tabi olmadan ithal edilebilecek.

İlgili bakanlıklarca koordinasyonun düzenli yapılabilmesini teminen, söz konusu kapsamda gelen eşyanın belirtilen kurum ve kuruluşlardan herhangi birinin adına gönderilmesi gerekiyor.

Duyuruda, anılan kurum ve kuruluşlar şöyle sıralandı:

AFAD, 
Adana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 
Adıyaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 
Ankara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 
Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı."
Hatay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 
Kahramanmaraş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 
Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 

Ayrıca bilgi olarak “İlgili eşyanın gümrük işlemlerinin yapılabilmesi için varsa taşıma belgesinin ve eşya listesinin, geldiği gümrük idaresine sunulması yeterli olacak” ifades kullanıldı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türk ve Yunan kurtarma ekiplerine Türkçe övgü
Önceki Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türk ve Yunan kurtarma ekiplerine Türkçe övgü
1 Mayıs yürüyüşünde
Sonraki 1 Mayıs yürüyüşünde "Özgür Filistin" yürüyüşünde destek