Yununistan dışında yaşayan vatandaşlara belge ibraz mecburiyeti

Yununistan dışında yaşayan vatandaşlara belge ibraz mecburiyeti
Yununistan dışında yaşayan vatandaşlara belge ibraz mecburiyeti

KINAL Milletvekili Burhan Baran, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerde Yunanistan dışında yaşayan birçok soydaşımıza sigorta numarası (AMKA) verilmediğini bunun büyük bir sıkıntı arz ettiğini ve bir şekilde bu sorunun düzeltilmesi gerektiğini kendilerine aktardım. Yetkililer konu ile ilgilenceklerini fakat sadece aşı ve hastalık geçirildiğine dair belgelerin kayıtı için geçici sigorta numarasının (AMKA) 

https://emvolio.gov.gr/pamka  adresinden geçici olarak alınabileceğini ve kayıtın bundan sonra gerçekleştirilebileceğini belirttiler. Bir beyanın bukadar zor olmamasının gerektiğini kendilerine aktardıktan sonra konunun üzerine acil gidip çözüm üretecekleri sözünü verdiler.

BELGELERİNİ İBRAZ ETMEYENLERE CEZA VAR!

Baran, özellikle 60 yaş üzeri vatandaşların, herhangi bir para cezasına maruz kalmamaları için, bu işlemi 16 Ocak 2022 tarihine kadar yapmalarını acil olarak tavsiye etti.

Sistemdeki en büyük sıkıntılardan biri vergi dairesi kodlarınızı girdikten sonra (TAXİSNET) sigorta numarası (AMKA) istenmesidir. https://anagnorisi.emvolio.gov.gr/#/  Sayfasına girip yapabilirler.

Belgelerini ibraz etmeyenlere ceza var!
Önceki Belgelerini ibraz etmeyenlere ceza var!
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti