Yunanistan Türkiye sınırdaki çelik çite 80 kilometre ek

Yunanistan Türkiye sınırdaki çelik çite 80 kilometre ek

Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan’ın Türkiye ile kara sınırına inşa ettiği duvarı 80 kilometre daha uzatacağını açıkladı. SKAİ televizyonuna konuşan Mitarakis, Yunanistan – Türkiye ilişkilerine de değindi. 

Türkiye’nin Rusya’ya karşı yaptırım uygulamayan tek NATO üyesi ülke olduğunu söyleyen Mitarakis, Türkiye’nin NATO için büyük öneme sahip İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerine de engel olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu tavrının ülke olarak uluslararası alanda yalnızlaşmasına sebep olduğunu ifade eden Mitarakis, Yunanistan’ın ise güçlü bir müttefik olarak görüldüğünü ileri sürdü. 

Türkiye ile Yunanistan arasında şu anda hem Evros’da hem de Ege’de bir gerginlik olduğunu vurgulayan Bakan Mitarakis, Yunanistan’ın sınırlarını koruma konusundaki gücünü ispatladığını söyledi. 

Yunanistan’ın Türkiye ile olan kara sınırına inşa ettiği çelik çit hakkında da bilgi veren Mitarakis, hükümete geldikleri dönemde çitin 15 kilometre uzunluğunda olduğunu, Miçotakis hükümeti süresince 25 kilometre daha uzatıldığını söyledi. Mitarakis çelik çitin en kısa zamanda 80 kilometre daha uzatılması için çalışmaların başlayacağını kaydetti. 

Kara sınırının yanı sıra deniz sınırının korunması için sahil güvenlik birimlerinin güçlendirildiğini belirten Mitarakis, “Bizler sınırlarımızı korumaya çalışırken muhalefetin bizleri bir Türk propaganda malzemesi olan geri itmelerle suçladığını görüyoruz. Yunanistan uluslararası hukuk gereği sınırlarını korumak için gerekeni yapmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye ile Yunanistan arasında gergin bir yaz dönemi konusunda endişeleri olup olmadığı sorulan Mitarakis, “Daha önce böyle durumlar yaşadık ve kararlılıkla mücadele ettik. Ege’de gerginlik yaratmak kimsenin yararına değil ancak ülkemiz tehditlerle nasıl mücadele edileceğini iyi biliyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu an itibarıyla Miçotakis muhatabım değil
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan şu an itibarıyla Miçotakis muhatabım değil
BTTDD Bursa Şubesi Gençlik Kolları'ndan YTB'ye ziyaret
Sonraki BTTDD Bursa Şubesi Gençlik Kolları'ndan YTB'ye ziyaret