Yunanistan'ın asimilasyon politikaları sınırı aşmıştır

Yunanistan'ın asimilasyon politikaları sınırı aşmıştır
Yunanistan'ın asimilasyon politikaları sınırı aşmıştır
Yunanistan'ın asimilasyon politikaları sınırı aşmıştır
Yunanistan'ın asimilasyon politikaları sınırı aşmıştır
Yunanistan'ın asimilasyon politikaları sınırı aşmıştır
Yunanistan'ın asimilasyon politikaları sınırı aşmıştır

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ak Parti Bursa Milletvekili Av. Hakan Çavuşoğlu ve Osmangazi Belediye Başkanı Av. Mustafa Dündar BTTDD Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.

Şubenin eski başkanlarından TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ak Parti Bursa Milletvekili Av. Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Av. Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Orhan Mollasalih ve Ak Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Ali Mollasalih, BTTDD Bursa Şubesi’ni ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundular.

Eski başkanlar ve beraberlerinde heyeti ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirten BTTDD Bursa Şube Başkanı Dr. Ali Eminlatif son dönemde Balkan Göçmenleri hedef alana kişi ve Batı Trakya Türklerini hedef alan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamalarından son derece rahatsız olduklarını belirterek, Evlad-ı Fatihan’ın her zaman Türklük ve İslam için mücadele ettiğini ve bu yöndeki mücadelelerinden de hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini açıkladı. Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun açıklamalarının tüm Balkan göçmenlerini yaraladığını belirten Eminlatif, tarihten bihaber insanların yakıştırmalarını kabul etmediklerini ve söz konusu müftünün hakkında gerekenin yapılacağından şüphelerinin olmadığını söyledi. Yine Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Batı Trakya Türklerine kimlik tayin etme hakkı ve yetkisinin bulunmadığını vurgu yapan Eminlatif, Batı Trakya’ daki azınlığın asırlardır Türk olduğunu ve bunu haykırmaktan da hiçbir zaman çekinmeyeceklerin altını çizdi.

Hemşerileri ile beraber olması sebebi ile gurur duyduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Balkan insanını yargılamaya kimsenin hakkı olmadığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin her mazlum halkın yanında olduğu gibi Batı Trakya Türkleri’nin de her zaman yanında olduğunu ve bundan sonrada tüm güçleri ile hemşehrilerinin yanında olacaklarını ifade etti. Hiç kimsenin Batı Trakya Türklerine kimlik empoze etme hakkının bulunmadığını söyleyen Dündar, "Yunanistan artık alışılagelmiş politikalarından vazgeçmeli ve Batı Trakya insanına hak ettiği özgürlüğü vermelidir" dedi.

Öncelikle pandemi sebebi ile uzun zamandır derneği ziyaret edememesi sebebi ile üzgün olduğunu belirten TBMM İnsan Hakları inceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Av. Hakan Çavuşoğlu, uzun zamandan sonra şubemizde olmaktan son derece mutlu odluğunu söyledi. Derneğin tarihi misyonuna dikkat çeken Çavuşoğlu, Akçakoca Müftüsü’nün sözlerini kınayarak kurumların ve kişilerin karıştırılmaması gerektiğinin altını çizerek ilgililerin gerekeni yapacaklarından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiiğini belirtti. Türkiye’de yaşayan hemşerilerimiz kadar halen Batı Trakya’daki heşehrilerinin sorunlarının çözümünü için çalışmaya devam ettikleri açıkladı. Ancak Yunanistan Devleti’nin sorun çözmekten çok sorun çıkarmak ile meşgul olduğunu belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Miçotakis hükümeti kendi basiretsizliğinin faturasını insanımıza çıkartmak istemektedir. Sayın Miçotakis iç siyasetteki başarısızlığını Batı Trakya Müslüman Türk Azılığına zulmederek unutturma gayreti içerisindedir. Düne kadar mezarlıklarımızda tatbikat yapma cüretini gösteren Miçotakis Hükümeti, Ege meselelerini de sürekli manipüle ederek kendi başarısızlığını kamuoyundan gizleme çabasındadır. Batı Trakya’yı Amerikan askerlerine emanet eden, Ege’de sürekli olarak problem yaratma çabasında olan Miçotakis, asırlardır kendilerini Müslüman Türk olarak tanımlayan halkımızın yaşadığı köylerden biri olan Paşevik Köyü okulumuza bağlanarak oradaki çocuklarımıza Yunan çocukları ve köyümüze de Pomak Köyü diyebilme cüretini göstermiştir. Yunanistan’ın yıllardır uyguladığı asimilasyon politikalarının bir ürünü olan bu davranış sınırı aşmış ve kendi insanlarımızın kimliğini tayin etme hakkını elden alan barbarca bir uygulamaya dönüşmüştür. Sayın Miçotakis bilmelidir ki Batı Trakya da yaşayan tüm soydaşlarımız bu asimilasyon çabalarına boyun eğmeyecek, milli ve dini kimliğini korumaya devam edecektir"

Yapılan açıklamaların ardından Avrupanınsesi Gazetesi imiyaz sahibi Mehmet Hasan’ın da bulunduğu görüşme karşılıklı fikir alışverişleri ve istişareler ile son buldu.

28 Yıldır Sönmeyen Yangın
Önceki 28 Yıldır Sönmeyen Yangın
1 Mayıs yürüyüşünde
Sonraki 1 Mayıs yürüyüşünde "Özgür Filistin" yürüyüşünde destek