Yunanistan'da Virüs tedbirleri gevşetiliyor

Yunanistan'da Virüs tedbirleri gevşetiliyor

Yunanistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Bilim Kurulu'nun, Bakanlığa tedbirlerde gevşetmeye ilişkin önerilerde bulunduğu ve bu önerilerin hükümet tarafından kabul edildiği ifade edildi.

Yeni uygulamayla öğrencilerin evde kendi kendilerine yaptıkları zorunlu Virüs testi sayısı haftada 2'den bire indirilecek. Stadyumlar ise tam kapasiteyle hizmet verebilecek.

Öte yandan, Sağlık Bakanı Thanos Plevris yaptığı açıklamada, aşı yaptırmamış 60 yaş üzeri kişilere uygulanan aylık 100 avro ceza uygulamasının da 15 Nisan'dan itibaren bir süreliğine rafa kaldırılacağını belirtti.

Uygulamanın başladığı günden 15 Nisan'a kadarki toplam 300 avroluk ceza bedelinin ise tahsil edileceğini ifade eden Plevris, uygulamanın eylülden itibaren tekrar değerlendirileceğini kaydetti.

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) verilerine göre, son 24 saatte 23 bin 106 Virüs vakası tespit edildi. Salgının başından bu yana görülen vaka sayısının 2 milyon 861 bin 993'e yükseldiği ülkede, son 24 saatte Virüs nedeniyle 53 kişi hayatını kaybetti. Salgının başından bu yana, Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 27 bin 83 oldu.

Gurbetçilerden Türkiye’ye Vefa Eli
Önceki Gurbetçilerden Türkiye’ye Vefa Eli
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti