Yunanistan’da ‘Karanlık dönemlerdeki iç düşman teorisi geri geliyor’

Yunanistan’da ‘Karanlık dönemlerdeki iç düşman teorisi geri geliyor’

SİRİZA Partisi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ulusal güvenlik nedeniyle Müslüman milletvekillerinin dinlenmesini haklı gösteren Athanasiu’nun büyük bir hoşgörüsüzlüğe imza attığı vurgulandı.

SİRİZA Partisi, Batı Trakyalı azınlık milletvekillerine yönelik açıklamaları nedeniyle Meclis Başkan Yardımcısı ve Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Haralampos Athanasiu’nun görevden alınmasını istedi. SİRİZA Partisi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ulusal güvenlik nedeniyle Müslüman milletvekillerinin dinlenmesini haklı gösteren Athanasiu’nun büyük bir hoşgörüsüzlüğe imza attığı vurgulandı. 

Açıklamada, “Sayın Athanasiu, üçüncü bir ülkenin Yunanistan’ın iç işlerine müdahale etmesi veya suç içeren faaliyetlere katılmanın ‘ulusal güvenlik’ konusu olduğunu bilmeliydi. Bu, Yunan vatandaşlarının veya milletvekillerinin dini inancıyla ilgili bir konu değildir. Sayın Athanasiu esasen Ortodoks Hristiyan olmayanların ulusal tehlikeli olduğunu iddia ediyor.” ifadelerine yer verildi. 

SİRİZA’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle devam etti: “Aslında, Sayın Athanasiu, Sayın Miçotakis'in ulusal sesleniş konuşmasında ima ettiklerini açık bir şekilde ifade etti ve hükümetin tehlikeli icraatlarını, ulusal güvenlik ve ‘karanlık güçler’ referanslarıyla örtbas etmeye çalıştı. Kurumlardaki sapmayı haklı gösterme girişimlerinde, Yunan tarihinin en karanlık dönemlerindeki ‘iç düşman’ teorilerini geri getiriyorlar. Sayın Miçotakis, Meclis Başkan Yardımcısı Athanasiu'yu bugün görevden almalı. Aksi takdirde, bu tür sakıncalı ifadelerin sahibi olduğunu ispatlamış olacaktır.” 

 Almanya’nın eski Başbakanı Schröder, Federal Meclis'i mahkemeye verdi
Önceki Almanya’nın eski Başbakanı Schröder, Federal Meclis'i mahkemeye verdi
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor