Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye-Yunanistan sınırındaki çelik çitin uzatılması onayladı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye-Yunanistan sınırındaki çelik çitin uzatılması onayladı

Başbakan Kiriakos Miçotakis başkanlığında toplanan Dışişleri ve Savunma Konseyi (KYSEA), Türkiye ile Yunanistan sınırındaki çelik çitin sınırın tamamına uzatılması kararını aldı. 



Bugün Başbakanlık Konutunda gerçekleşen toplantıda, ilgili bakanlıklar ve Genel Kurmay Başkanlığı tarafından belirlenecek tartışmalı noktalara öncelik verilerek duvarın kademeli olarak uzatılması kararlaştırıldı. Ayrıca bölgedeki gözetleme araçlarının daha iyi hale getirileceği ve güçlendirileceği belirtildi. 

KYSEA'nın bugünkü olağan toplantısına Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Yannis Plakiotakis, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stilyanidis, Devlet Bakanı Yorgos Yerapetritis, Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Milli İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Themistoklis Demiris, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Başbakanlık Diplomasi Dairesi Müdürü Büyükelçi Anna Maria Bura ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos katıldı. 

Bugün yaklaşık 40 kilometre olan çelik çitin ilk etapta 80 kilometreye uzatılması planlanıyor. Önümüzdeki yıllarda hedef tüm sınırı çitle kaplamak. 

TİKA, Bosna Hersek‘te
Önceki TİKA, Bosna Hersek‘te "2022 Tecrübe Paylaşım Programı"na katılan öğrencileri ağırlıyor
Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı
Sonraki Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı