YTB Teknofest’e Özel “Göklere İmza Atanlar: Selçuk Bayraktar“ Kitabı Hazırlandı

YTB Teknofest’e Özel “Göklere İmza Atanlar: Selçuk Bayraktar“ Kitabı Hazırlandı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da Azerbaycan TEKNOFEST-2022 kapsamında “Göklere İmza Atanlar: Selçuk Bayraktar” isimli kitap hazırlayarak Azerbaycan Türkçesinde yayınlandı. 

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST)  Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kapılarını açıyor. 26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılacak olan TEKNOFEST dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlayacak. Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi adına önemli bir mihenk taşı olan TEKNOFEST’te binlerce genç hayallerine kavuşma imkânı buluyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da gençlerin heyecanına her yıl ortak oluyor. Daha önceki yıllarda yurt dışından gençlerin TEKNOFEST’e katılımını sağlayan YTB, Bakü’de gerçekleştirilecek etkinlik için de “Her Uşaq Bir Çınardır” projesi kapsamında özel bir çalışmaya imza attı. 

Azerbaycan Gençliğe Yardım Fondu ile işbirliği yapılarak hazırlanan proje kapsamında Türk-İslam medeniyetinde yetişen bilim insanlarının tanıtılması amaçlanıyor. İki kardeş ülkenin ortak kültürel ve bilimsel değerlerinin genç nesillere aktarılmasını hedefleyen  “Her Uşaq Bir Çınardır” projesi kapsamında şimdiye kadar Türk-İslam ortak mirasına katkı sunan bilim insanlarını anlatan 15 çocuk kitabı hazırlandı.   Azerbaycan Türkçesine tercüme edilen kitapların basımı sağlandı. Söz konusu projenin devamı niteliğinde olan bir diğer proje ile de Azerbaycan Teknofest-2022’ye özel “Göklere İmza Atanlar: Selçuk Bayraktar” isimli bir kitap daha hazırlanarak  Azerbaycan Türkçesinde yayınlandı. Hazırlanan kitap, Bakü’de gerçekleştirilecek festivalde yerini alacak ve Azerbaycan gençlerine ilham kaynağı olacak.

YTB’den yurt dışındaki gençlere kariyer desteği
Önceki YTB’den yurt dışındaki gençlere kariyer desteği
Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti
Sonraki Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti