YTB'nin "Soydaş Edebiyatı Destek Programı" başvuruları devam ediyor

YTB'nin "Soydaş Edebiyatı Destek Programı" başvuruları devam ediyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) 2024 yılı Soydaş Edebiyatı Destek Programı'na (SEDEP) başvurular sürüyor.
YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre program, soydaş toplulukların edebi ve kültürel gelişimlerini sürdürmelerini ve birikimlerinin dünyaya tanıtılmasını amaçlıyor.

SEDEP kapsamında tarihi ve kültürel bağların bulunduğu soydaş toplulukların yaşadıkları coğrafyalarda karşılıklı kültürel etkileşimin artması ve gelişmesi ön planda tutuluyor.

Destek programı, yurt dışında bulunan veya faaliyet gösteren soydaş yazar, şair, edebiyatçı, halk sanatçısı, akademisyen ve üniversiteler ile yayıncılık belgesine sahip diğer kar amacı gütmeyen tüzel kişilerin başvurularına açık.

Program kapsamında yazım, baskı, tanıtım, çeviri ve dijital yayın başlıklarında çeşitli destekler sunulurken verilecek desteklerde eserin basımı ve yayımlanması şartı aranıyor.

Tüm başvurularda ortak kültür ve medeniyet bilincini öne çıkaran, soydaş toplulukların tarihi, kültürel, güncel meselelerine vurgu yapan eserlere öncelik veriliyor, Türk vatandaşları SEDEP'ten yararlanamayacak.

Başvuruları 5 Nisan'a kadar sürecek programa ilgi duyan adaylar, ayrıntılı bilgi ve başvuru için "https://sedep.ytb.gov.tr/" sitesini ziyaret edebilecek.

Bakan Baerbock ziyaretini yarıda kesti
Önceki Bakan Baerbock ziyaretini yarıda kesti
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu