YTB Destekleriyle Mevlüde Ana için prestij kitap

YTB Destekleriyle Mevlüde Ana için prestij kitap
YTB Destekleriyle Mevlüde Ana için prestij kitap
YTB Destekleriyle Mevlüde Ana için prestij kitap
YTB Destekleriyle Mevlüde Ana için prestij kitap
YTB Destekleriyle Mevlüde Ana için prestij kitap

Mevlüde Genç’in hayatını, aldığı ödülleri ve vasiyetini içeren kitabın gala ve lansman programı 17 Haziran 2022 tarihinde Köln’de gerçekleştirilecek.

Almanya’nın Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993 tarihinde ırkçı bir grup tarafından Genç Ailesi'nin yaşadığı ev kundaklanmış ve aileden 5 kişi yaşamını yitirmişti. Yangında iki kızı, iki torunu ve bir yeğenini kaybeden Mevlüde Genç ise yaşanan facia karşısında itidalli mesajlar verdiği için birçok ödüle layık görüldü. İki toplumu birbirine yakınlaştıran söylemlerde bulunan Mevlüde Genç’in yaklaşımı Almanya’da ırkçılığa karşı verilen mücadele​de sembol oldu. 

Belgeselden Kitaba “Bilge Ana Mevlüde Genç”

Yönetmen Sevinç Yeşiltaş tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Mevlüde Ana'yı anlatan ve “Bilge Ana Mevlüde Genç” adını taşıyan bir belgesel çekildi. Bunun yanında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) destekleriyle de   söz konusu belgeselde yer alan röportajların deşifrelerinden bir prestij kitap hazırlandı. Mevlüde Ana'nın hayatını, aldığı ödülleri ve vasiyetini farklı görseller eşliğinde içeren prestij kitap; Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak okuyucuya sunuldu. 

Sekiz bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde, Almanya’da gazetecilik yapan Ali Kılıçarslan tarafından hazırlanan Mevlüde Ana’nın “Hayatı, Hayat Felsefesi ve Vasiyeti” yer alıyor. Diğer bölümler ise sırasıyla Prof. Dr. Uğur Tekin, Onur Öymen, Tayfun Keltek, Şefik Kantar, Kemal Genç, Özlem Genç ve Mevlüde Genç ile yapılan röportajları içeriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sunuş yazısının da yer aldığı 183 sayfalık kitapta Solingen faciası, Genç Ailesi ve röportajlara ait pek çok fotoğraf da mevcut. 

Belgesel ve prestij kitabın gala ve lansman programı ise 17 Haziran 2022 tarihinde Köln’de CINEDOM Sinema Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Türk doktor, Bosna Savaşı'nda ameliyat ettiği Boşnak kızla 27 yıl sonra buluştu
Önceki Türk doktor, Bosna Savaşı'nda ameliyat ettiği Boşnak kızla 27 yıl sonra buluştu
Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti
Sonraki Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti