YTB’den Yurt Dışında Yaşayan Çocuklara Türkçe Öğreten Kurumlara Destek

YTB’den Yurt Dışında Yaşayan Çocuklara Türkçe Öğreten Kurumlara Destek
YTB’den Yurt Dışında Yaşayan Çocuklara Türkçe Öğreten Kurumlara Destek
YTB’den Yurt Dışında Yaşayan Çocuklara Türkçe Öğreten Kurumlara Destek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan çocuk ve genç yaştaki vatandaşların; ana dilleri olan Türkçe ’de ve bulundukları ülke dilinde yetkinlik kazanarak, Türk kültürünün değerlerini ve geleneklerini doğru bir şekilde öğrenmeleri için her yıl destek programları ilan ediyor. YTB bu kapsamda yurt dışındaki Türk sivil toplum kuruluşlarının kendi imkanlarıyla yıllardır sürdürdükleri Türkçe eğitim çalışmalarını, “Türkçe Saati Proje Destek Programı” ve “Okul Öncesi Çift Dilli Eğitimi Destek Programı” ile teşvik ediyor.

Türkçe ve Türk kültürü alanında çalışmalar yürüten kâr amacı gütmeyen; sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları ve şirketlerin yararlanabildiği bu destek programlarının 2021 yılı başvuruları ise açıldı.

TÜRKÇE SAATİ PROJE DESTEK PROGRAMI

YTB tarafından ilan edilen Türkçe Saati Proje Destek Programı kapsamında yurt dışında yaşayan çocukların Türkçeye duydukları heyecanı canlı tutmak ve velilerin Türkçe öğrenimi hakkındaki bilinç seviyesini yükseltmek hedefleniyor. Program kapsamında bir de sivil toplum kuruluşlarının yürüttükleri Türkçe faaliyetlerin kapasitelerinin arttırılması amaçlanıyor.

OKUL ÖNCESİ ÇİFT DİLLİ EĞİTİMİ DESTEK PROGRAMI

YTB, yurt dışındaki Türk toplumu içerisinde yaşayan minik vatandaşların erken çocukluk döneminde çift dilli eğitim sürecini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için de her yıl Okul Öncesi Çift Dilli Eğitimi Destek Programı’nı ilan ediyor. Destek programı yurt dışında yaşayan 6 yaş altındaki çocukların hem Türkçeyi hem de bulundukları ülke dilini doğru bir şekilde öğrenmelerini sağlarken aynı zamanda okul öncesi çift dilli eğitim kurumlarının da yaygınlaşmasını teşvik ediyor.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN BAŞVURULAR AÇIK

Her iki proje destek programına başvurular; ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Norveç, Hollanda ve Avustralya ülkelerinden açık bulunuyor. Yapılacak proje başvurularının ilan edilen proje rehberlerindeki kriterlere uygun bir şekilde hazırlanması gerekiyor.

Okul Öncesi Çift Dilli Eğitimi Destek Programı ve Türkçe Saati Proje Destek Programı kapsamında desteklenecek projelerin içeriğine ilişkin kriterlerin yer aldığı başvuru rehberleri ise www.ytb.gov.tr  adresinde ilgili başlıkların altında yer alıyor. 

DESTEK PROGRAMLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Proje başvuruları, https://proje.ytb.gov.tr/  adresi üzerinden online olarak alınıyor. Başvuru formları doldurulurken, standart formata bağlı kalınarak, sistem üzerinden yapılan bilgilendirme ve yönlendirmelere titizlikle uyulması gerekiyor. Sunulan bilgi ve belgelerin ise anlaşılır olmadığı durumlarda ek bir açıklama talep edilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 EYLÜL 2021

Destek programlarına son başvuru tarihi 1 Eylül 2021 olarak belirlenirken, değerlendirmelerin ise 1 Ekim 2021’e kadar tamamlanarak başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi planlanıyor.

Eminlatif:
Önceki Eminlatif: "Birlik ve bütünlüğü bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz!"
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti