YTB’den Başmüftü Dr. Mustafa Hacı’ya "Yaşam Boyu Onur Ödülü"

YTB’den Başmüftü Dr. Mustafa Hacı’ya "Yaşam Boyu Onur Ödülü"

Ankara'da Vilayetler Evi'nde düzenlenen Türkiye Mezun Ödülleri ve 10. Uluslararası Öğrenci Mezuniyet Töreni kapsamında Mustafa Hacı'ya "Yaşam Boyu Onur Ödülü" takdim edildi. 

Törende YTB’nin desteği sayesinde Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mezun olduktan sonra yaşadıkları ülkelerin kalkınmasına katkıda bulunan, kariyerlerini ve kamusal faaliyetini sürdüren dört Türkiye mezunu ödüllendirildi.

Başmüftü Mustafa Hacı "Yaşam Boyu Onur Ödülü" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un elinden aldı. Başarılarının takdir edilmesinden dolayı teşekkür eden Dr. Mustafa Hacı, Marmara Üniversitesinde din sosyolojisi alanında doktorasını yapan bir mezun olarak aldığı eğitimden ve araştırma faaliyetlerini geliştirme fırsatının kendisine sağlanmasından dolayı duyduğu memnuniyet dile getirdi.

Başmüftü, ilim öğrenmenin Allah'ın indinde önemli bir yeri olduğunu hatırlatarak başında bulunduğu Bulgaristan Başmüftülüğü'nün de en önemli önceliği olduğunu söyledi.

Törende ayrıca Dr. Mustafa Hacı'ya ve Etiyopya'dan Fennan Mohammed'e "Ekonomi ve Girişimcilik Ödülü", Kosova'dan Bayram Pomak'a "Gazetecilik ve Medya Alanında Çalışmalar Ödülü", Kazakistan'dan Fazylbek Mustanov'a "Sanat ve Spor Alanında Çalışmalar Ödülü" takdim edildi.

Türkiye Mezun Ödülleri töreninin hemen ardından, 10. Uluslararası Öğrenci Mezuniyet Töreni'ne geçildi.

Bulgaristan'da memleket hasreti Mestanlılı Türkleri buluşturdu
Önceki Bulgaristan'da memleket hasreti Mestanlılı Türkleri buluşturdu
Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı
Sonraki Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı