YTB Buluşmaları'nda Filistin Meselesi Anlatıldı

YTB Buluşmaları'nda Filistin Meselesi Anlatıldı
YTB Buluşmaları'nda Filistin Meselesi Anlatıldı
YTB Buluşmaları'nda Filistin Meselesi Anlatıldı
YTB Buluşmaları'nda Filistin Meselesi Anlatıldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından başlatılan “YTB Buluşmaları” konferans serisinde bu hafta Filistin meselesine dikkat çekildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılında başlatılan “YTB Buluşmaları” konferans serisinin bu haftaki konuğu “Son Gelişmeler Bağlamında Vaat Edilen Topraklar ve Filistin-İsrail Meselesi” başlığı ile Prof. Dr. Nuh Arslantaş oldu. Programdan önce YTB’nin Rumeli Kültür-Sanat etkinlik alanında “Diyar-ı Kenan Filistin’den Esintiler” adlı fotoğraf sergisi etkinliği de düzenlendi.

Filistin bölgesinin ve Yahudi tarihinin kırılma noktalarını anlatan Prof. Dr. Nuh Arslantaş, bugün İsrail’in Filistin topraklarına hâkim olmasının arka planında Müslümanların elindeki gücü tam anlamıyla kullanamamasının yattığını belirtti. Dünya milletleri içerisinde Kudüs ve Filistin bölgesinin en fazla Müslüman Türklerin hakimiyetinde bulunduğunu aktaran Arslantaş, “Dünya tarihi içerisinde Filistin bölgesi ile en fazla ilgilenen biz olmuşuzdur. Siyonist ideolojiye baktığınız zaman ‘Kudüs 3 bin yıllık Yahudi başkentidir.’ ifadesi doğru değildir. Yahudilerin Kudüs'teki toplam hakimiyetleri 494 yıldır. Kudüs en fazla Müslümanların hakimiyetinde kalmıştır. Dünya milletleri içerisinde de Kudüs ve Filistin en fazla Müslüman Türklerin hakimiyetinde kalmıştır. Bunun için o bölge bizim için çok önemlidir.” dedi.

Türkiye-Yunanistan sınırına yeni iki köprü inşa edilecek
Önceki Türkiye-Yunanistan sınırına yeni iki köprü inşa edilecek
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu