YTB Başkanı Eren Filistinli bursiyerlerle bir araya geldi

YTB Başkanı Eren Filistinli bursiyerlerle bir araya geldi
YTB Başkanı Eren Filistinli bursiyerlerle bir araya geldi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Türkiye Burslarıyla Ankara’da okuyan Filistinli öğrencilerle YTB Hamamönü Ofisi'nde buluştu.

Burada öğrencilere hitap eden Eren, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonrası Filistinlilerin günlük yaşamlarında da ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek "Bu mesele hakikaten sadece savaştan savaşa hatırlanacak bir mesele değil, sürekli gündemde tutulması gereken bir meseledir." dedi.

Eren, 2020'de burs kazananların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye'ye gelemediğini ve bu hakkı kazanan öğrencileri haziranda Türkiye'ye getirip eğitim vermek istediklerini aktararak YTB'nin Türkiye'de yüksek öğrenim imkanı sunulan "Türkiye Bursları" programı kapsamında Filistinli öğrenci sayısını da artırmayı planladığını söyledi.

Türkiye'nin Filistin davasına desteklerinin her alanda süreceğini kaydeden Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok ülke lideriyle görüştüğünü, uluslararası camiayı harekete geçirmeye çalıştığını anlattı.

Eren, İsrail'in saldırılarının daha çok anlatılması gerektiğini kaydederek Filistin davası için yapacakları çalışmalarda öğrencileri destekleyeceklerini kaydetti.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi doktora öğrencisi Muhammed Yusuf, Filistinli olduğunu ama Suriye'de doğduğunu ve büyüdüğünü kaydederek "Filistin'i hiç görmedim, çocukluğumdan beri en büyük hayalim ülkemi görmek, orada bulunmak, orada yaşamak, bir saniye bile olsa Mescid-i Aksa'da bulunmak. Size bir şey göstermek istiyorum, bu kavanozun içinde yer alan toprak sizin için belki normal bir topraktır, ama benim için altından daha değerli bir toprak. Kız kardeşim Hollanda vatandaşı olduktan sonra Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti. Bu toprak bana ondan geldi. Bu toprak Mescid-i Aksa'nın toprağı, bu ise Filistin tişörtü, annem kendi elleriyle dikti benim için, nereye gidersem onu yanımda taşıyorum. İnşallah çocuklarıma vereceğim." dedi.

Öğrenciler, Filistin konusunda verdiği mücadele için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkına teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye güçlendikçe gençlerimize daha çok fırsat vereceğiz
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye güçlendikçe gençlerimize daha çok fırsat vereceğiz
Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat
Sonraki Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat