YTB Başkanı Eren “Avrupalı Türkler Yalnız Değil!”

YTB Başkanı Eren “Avrupalı Türkler Yalnız Değil!”
YTB Başkanı Eren “Avrupalı Türkler Yalnız Değil!”

Yurt dışındaki vatandaşların Türkiye'nin gurur vesilesi ve Türkiye için çok büyük kazanımlar olduğunu söyleyen Eren, “Uzun yıllar ekonomik kazanımlar, daha sonra sosyal kazanımlar ve siyasi kazanımlar sağlamış bir topluluktur Avrupalı Türkler. Zor şartlar altında çalışmış bugünlere gelmiş ve Türkiye'nin geleceğini de çok önemli rol oynayacağına inandığımız bir kitle Avrupalı Türkler. Türkler çalışkanlıklarıyla, dürüstlükleriyle, ahlaklarıyla öyle çıktılar ve Almanya'nın bugünlere gelmesinde çok büyük katkı sağladılar. Bunu zaten

Almanlar kendileri de ifade ediyorlar.” İfadelerini kullandı. 

İlk nesilin gitmesine bakıldığında geri dönme düşüncesinin olduğunu aktaran Eren, “İlk zamanlara baktığınızda düşünce şu: gidelim bir traktör, tarla parası kazanalım, çalışalım tekrar köyümüze kasabamıza geri dönelim. Artık aile bileşimlerini bir görüyoruz. 70'lerin başından itibaren aileleriyle geliyor. 70’lerin sonundan itibaren de Türkiye'de gelinler, damatlar 80’li yıllarda da bu hızla artarak devam ediyor. Artık orada yerleşik olmaya karar veriliyor. 90’lı yıllardan sonra daha çık sorunların başladığı dönem olarak görüyoruz. Malesef 80’li yılların sonunda Mölln, 93’de Solingen, daha sonra NSU cinayetleri, en son ise Hanau da yaşadık.”diye konuştu.

Eren şöyle devam etti: “Bugün Alman toplumu içerisinde artık kendini kabul ettirmiş 3,5 milyonluk nüfusu ile Almanya’da yüzde 3’e yakın bir nüfusu olan gitgide de nüfusu artan, siyasetten ekonomiye, akademi'den sivil topluma, toplamun çok farklı alanlarında hayatım çok farklı alanlarında artık öne çıkmış bir Türk toplumu görüyoruz. Eğitim, kültür, sosyal faaliyetler, akademik faaliyetler, aile, gençlik, kadın meselesi yani yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız tüm meseleyi 360 derecelik polistik bir bakış açısıyla bakan, bunu içerideki kamu kurumları ile çünkü yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın birçoğunun kamu kurumlarında, bakanlıkta hizmetleri var. Bunları içeride koordine eden dışarıda da proje bütçesi ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı bireysel olarak, kurumsal olarak yani STK’ları da destek olan Avrupa'daki Türkler ile Türkiye'nin ilişkisi muhafaza etmeye çalışan bir kurum var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her zaman söylediği ‘Bulunduğunuz ülkede entegre olun, seçim dönemlerinde seçimlere katılın, o toplumlara katkı sağlayın, Türkiye ile de bağınızı koparmayın.’ Biz bunun çok zor bir denklem olduğunu düşünmüyoruz. Uygulanabileceğini düşünüyoruz. Avrupalı Türkler Yalnız değil.”

Bakan Karaismailoğlu, 406 tarihi köprüyü kültür mirasına kazandırdı
Önceki Bakan Karaismailoğlu, 406 tarihi köprüyü kültür mirasına kazandırdı
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı