Yine aynı hata: Almanya’da Türk vatandaşının cenazesi yakıldı

Yine aynı hata: Almanya’da Türk vatandaşının cenazesi yakıldı
Yine aynı hata: Almanya’da Türk vatandaşının cenazesi yakıldı

Uzun süre kendisinden haber alamayan arkadaşlarının durumu Dortmund Belediye Meclisi Üyesi ve DİTİB Osman Gazi Camii Başkanı Emre Güleç’e bildirmesi üzerine yapılan yazışmalardan sonra Ferudun Esad cenazesinin yakıldığı resmi makamlardan öğrendi.

Dortmund Belediyesi’nden konuya ilişkin acil bir açıklamada: cenazenin bulunmasından sonra vefat eden Ferudun Esad‘ın Dortmund‘da yaşayan annesine mektup yazdığı ve cevap gelmediği aynı zamanda kayıtlarda şahsın din mensubiyeti ile ilgili bir ibare olmadığı için yakma işlemi gerçekleştiği ifade edildi.

Acı olan şu ki Ferudun Esad‘ın annesi iki yıl önce vefat ettiğini ifade eden Güleç, merhum Ferudun Esad‘ın Dortmund’ta yaşayan bir kız kardeşi olduğunu tespit ettiklerini ve onunla irtibata geçerek       durumu anlattıklarını söyledi. Güleç, zavallı kız kardeşinin durumdan hiçbir haberi olmadığını ve her şeyi bizden öğrendiğini de sözlerine ekledi.

Güleç, olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirterek, vefat eden merhum Ferudun Esad kardeşimize Allah’tan rahmet diledi.

Güleç, yetkililerden cevap bekledikleri soruları şöyle sıraladı: Neden kız kardeşi yerine vefat eden anneye mektup yazıldı?, Kardeşimizin din aidiyetini öğrenmek için neden komşularına sorulmadı? Sorulmaydıysa neden sorulmadı? Kardeşimizin yaşadığı bölgede bulunan camiye neden bu kardeşimizin Müslüman olup olmadığı sorulmadı.

 

Önceki "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa"yı 2 haftada 906 bin kişi izledi
Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek
Sonraki Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek