Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

Polonya'da düzenlenen Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nın beşinci gününde milli sporcular, 2 altın 3 gümüş madalya kazandı.

Türkiye Halter Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Polonya'nın Ciechanow kentinde devam eden şampiyonada erkekler 81 kiloda yarışan Kerem Kurnaz, koparmada 118 kilo ile altın, silkmede 143 kilo ile gümüş, toplamda ise 261 kiloluk derecesiyle Avrupa şampiyonu oldu. Aynı kiloda Hüsnü Can Yılmaz koparmada 110 kilo ile gümüş madalya alırken silkmede 135 kiloyla dördüncü, toplamda 245 kiloyla 4. sırada yer aldı.

Kızlar 59 kiloda yarışan Züleyha Alıcı koparmada 77 kilo ile gümüş madalya aldı, silkmede 92 kilo ile 4'üncü, toplamda ise 169 kiloluk derecesiyle ikinci oldu. Aynı kiloda yarışan Cansu Karakaya koparmada 71 kilo ile altıncı, silkmede 89 kilo ile dokuzuncu, toplamda 160 kilo ile 7'inciliği elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "Türk halteri adına göreve geldiğimiz günden beri özelikle altyapı ve kulüpleşmeye büyük önem verdik. Yetenekli sporculardan oluşan Yıldız milli takımlarımız var. Bu başarıda emeği geçen başta antrenörlerimiz olmak üzere sporcularımızı ve ailelerini tebrik ediyorum dedi." ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın eski Başbakanı Aleksis Çipras, Miçotakis hükümetine “Türk tehditi”eleştirisinde bulund
Önceki Yunanistan’ın eski Başbakanı Aleksis Çipras, Miçotakis hükümetine “Türk tehditi”eleştirisinde bulund
Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı
Sonraki Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı