Yerel seçimde 'Irkçılara karşı sandıkta birlik olma çağrısı’

Yerel seçimde 'Irkçılara karşı sandıkta birlik olma çağrısı’

Almanya'da Eylül ayında yapılacak genel seçim öncesi Hessen ve Baden Württemberg Eyaletleri'nde 14 Mart Pazar günü halk yerel seçimler için sandık başına gidecek.

Türk ve göçmenlerden oluşan BİG Parti'de Hessen Eyaleti'nde 3 şehirde toplam 100 adayla Türk ve göçmenlerin oyuna talip. Big parti genel başkanı Haluk Yıldız, 'Irkçılara karşı sandıkta birlik olalım çağrısı" yaptı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Hessen eyaletindede seçime, genel başkanlığını Haluk Yıldız'ın yaptığı Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BİG) Türklerin ve göçmenlerin oyunu alarak belediye meclislerine girmeye çalışacak.

Yerel seçimlerin Türk toplumu, Müslüman ve tüm göçmenler için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Yıldız, “Almanya'da söz sahibi olmak için birlik olma çağrısında bulundu. Haklarımızı savunmak için seçim sandıklarında gücümüzü ortaya koymalıyı” dedi.

Irkçı AFD partisine karşı siyaset üreten tek parti kendilerinin olduğunu belirten Haluk Yıldız, Almanya'da son yıllarda aşırı sağın yükselmesinin tehlikelerinede dikkat çekti.

4 milyon 700 bin seçmenin bulunduğu Hessen eyaletinde BİG partisi 14 Mart Pazar günü Frankfurt, Wiesbaden ve Offenbach kentlerinde toplamda 100 adayla belediye meclislerine girmek için mücadele verecek.

Yetiştirme yurdunda büyüdü milli sporcu Ayşe
Önceki Yetiştirme yurdunda büyüdü milli sporcu Ayşe
YTB, Türkiye-Hollanda iş gücü anlaşmasının 60. yılına özel resepsiyon düzenliyor
Sonraki YTB, Türkiye-Hollanda iş gücü anlaşmasının 60. yılına özel resepsiyon düzenliyor