Yakup Peker Galatasaray Yönetim Kuruluna Seçildi

Yakup Peker Galatasaray Yönetim Kuruluna Seçildi
Yakup Peker Galatasaray Yönetim Kuruluna Seçildi
Yakup Peker Galatasaray Yönetim Kuruluna Seçildi
Yakup Peker Galatasaray Yönetim Kuruluna Seçildi
Yakup Peker Galatasaray Yönetim Kuruluna Seçildi
Yakup Peker Galatasaray Yönetim Kuruluna Seçildi
Yakup Peker Galatasaray Yönetim Kuruluna Seçildi
Yakup Peker Galatasaray Yönetim Kuruluna Seçildi

Avrupalı Türklerin başarı hikayesine bir yenisi daha eklendi. Uzun yıllardir Avrupa´da Galatasaray Köln derneği ve GS World derneği başkanlığını yapan ve Galatasaray Tekerlekli basketbol takımının Avrupadaki müsabakalarında ulaşım ve konaklama sponsorluğunu yapan, yüksek makina mühendisi Yakup Peker, Galatasaray´da ikinci defa başkanlığa seçilen Dursun Özbek´in yönetiminin sicil kurulunda yer aldı.

Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu´nun rakip olduğu başkanlık yarışında  
135 oy fark ile seçimi kazanan Galatasaray´ın yeni başkanı Dursun Özbek´in bu başarısında, yurtdışında yaşayan Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin oyları da çok büyük rol oynadı.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Galatasaray Spor Kulübünün yeni yöneticisi Yakup Peker şunları söyledi: „Aslında ben 30 nisan´da yapılacak seçime sayın Metin Öztürk başkanımın listesinde katılacaktım. Fakat 30 nisan´da yapılacak seçimler ertelenince sayın Metin Öztük başkanımız, Galatasarayımızın önünü açmak için çok büyük fedakarlıkta bulunarak, daha evvel Galatasarayımıza çok büyük katkılarda bulunan sayın Dursun Özbek başkanımızın çatı adaylığında çok güçlü bir liste oluşturuldu. İki başkanımızın da onayı ve güveniyle yeni oluşturulan listede sicil kurulu üyesi olarak yer aldım. 

Kurucusu olduğum ve halen başkanlığını yaptığım Yurtdışında yaşayan Galatasaray Kulübü üyelerinin oluşturduğu GS World derneği bu seçime damga vurdu diyebiliriz. GS World derneğimizde Los Angeles, Kaliforniya, New York, Londra, Paris, Stokholm, Hamburg, Köln, Essen, Duisburg, Romanya, Ukrayna, Moskova, Sarayevo da yaşayan toplam 60´a yakın üyemizden 47 tanesi seçime gelerek oy kullanmıştır. Bu 47 arkadaşımız da listesinde bulunduğum için sayın Dursun Özbek başkanımıza blok halinde oy vermiştir. Fakat buradaki 47 sayısından çok, bu arkadaşlarımızın Türkiye´deki ahbab, akraba ve eş dostlarından oluşan yaklaşık 348 kişilik bir oy potansiyeline ulaştık. Dersimize çok iyi çalışarak tüm bu dostlarımıza, yürekten Galatasaraylı sayın Erden Timur´un projelerini tek tek sabirla anlattık. GS World derneği olarak 2 ay boyunca yaptığımız hazirun çalışmaları sonunda yaklaşık 650 telefon görüşmesi yaparak 348 oy desteğine ulaştık. Galatasarayımızın geçen seneki başkanlık seçiminde 41 oy, bu seçimde ise 135 oy farkla başkanlığın tayin edilmesi, artık Yurtdışı oylarının da çok büyük bir öneme sahip olduğunu göstermiştir.
Biz Galatasaraylılar büyüklerimizden seçime kadar demokratik bir yarış, seçim sonuçlandıktan sonra da yeni seçilen başkanımızın emrine girip, Galatasarayımızın menfaatleri için çalışmayı öğrendik. Bu sonuç Galatasarayımıza hayırlı olsun. Tüm Galatasaraylılar şunu bilsin ki zaferlerle dolu, güzel günler bizi bekliyor“ dedi.

Yakup Peker kimdir:
Bursa doğumlu olan Peker, Yıldız Teknik Üniversitesi Makina fakültesini üçüncülük ile bitirdikten sonra, RWTH Aachen Teknik Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi gördü. Aynı üniversitede iki yıl asistanlık yaptı. 30 yıldır Alman ve Türk medya sektöründe hizmet vermektedir. 27 yıldır yayınladığı NRW İş Rehberim nedeniyle Alman uyum ve Aile bakanlığı tarafından uyuma katkı ödülü kazanmıştır. GS World, GS Köln Derneği, GS Yurtdışı Dernekleri Federasyon Başkanı, GSYIAD ve GS Yardımlaşma sandığı üyesidir.

Köln’de dolu dolu geçen “Lale Festivali”nde muhteşem final
Önceki Köln’de dolu dolu geçen “Lale Festivali”nde muhteşem final
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı