WEFA’nın Moğolistan‘daki yetimhanesine “En başarılı müessese” Ödülü verildi

WEFA’nın Moğolistan‘daki yetimhanesine “En başarılı müessese” Ödülü verildi
WEFA’nın Moğolistan‘daki yetimhanesine “En başarılı müessese” Ödülü verildi

WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu tarafından desteklenen Moğolistan Jannur Yetimhanesi, Bayan Ölgii Valliliği tarafından 2020 eğitim-öğretim döneminde en başarılı müessese seçildi. Valilik, en başarılı kurum seçtiği Moğolistan Jannur Yetimhanesini “Başarı Belgesi” ile ödüllendirdi. Yetkililer bu ödülün verilmesinde kurumun eğitim alanındaki başarılı çalışmalarının yanı sıra devlet ile yürütülen ortak faaliyetler ile kurumun yapmış olduğu yardımların belirleyici olduğunu aktardılar.  

WEFA’nın Moğolistan’daki yetimhanesi en başarılı kurum seçildi. Jannur Yetimhanesi’nde öğretmen olarak görev yapan Adinyet Guljanar kurumun böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmesinden duydukları mutluluğu şu sözlerle ifade etti: 

“Yetimhanemizde ileri düzeyde eğitim faaliyetleri yürütmekteyiz. Yetimhanemizde yatılı olarak kalan çok sayıda yetim öğrencimiz var. Eğitimciler olarak yavrularımızın geleceği hazırlanması noktasında önemli çalışmalar yürütmekteyiz. 2020 yılında Moğolistan’da en iyi çalışan, çocukları koruyan, gözeten, destek veren ödülüne devlet tarafından layık görüldük. Aslında bu bizim için sürpriz olmadı; ama yine de “Başarı Belgesi” ile ödüllendirilmek oldukça gurur verici. Burada WEFA’nın ve değerli bağışçıların büyük destekleri var hepinize teşekkür ediyoruz.“

WEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve WEFA Projeler Birimi Sorumlusu Mehmet Bakıcı da valilik tarafından en başarılı müessese ödülüne layık görülen Jannur Yetimhanesi eğitmen ve öğrencilerini tebrik ettiklerini dile getirdiler. Bakıcı şu sözleri kaydetti: “Başarı elbette tesadüf değildir. Bu ödülün alınmasında kuşkusuz değerli eğitimcilerin payı büyüktür. Bizler de WEFA olarak yetim yavrularımızın geleceğe daha güvenli bakabilmeleri adına yetimhanede bünyesinde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri destekledik. Bayramlık elbise, kışlık kıyafet yardımı ve kütüphane desteğimiz bu yardım çalışmalarımızdan yalnızca birkaçıdır. Bizler WEFA olarak geçmişte olduğu gibi yarın da yetimlerimize yönelik yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu münasebetle tekrar değerli öğretmen ve öğrencilerimiz tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”

Moğolistan’ın İlk Müslüman Yetimhanesi

Bayan Ölgii şehrinde bulunan yetimhane Moğolistan’ın ilk Müslüman yetimhanesi olma özelliğine sahip. 2016 yılında yetimhaneyi üstlenen WEFA, yetimlerin sağlıklı bir ortamda büyümeleri için çeşitli çalışmalar yapmakta ve yetimlere düzenli olarak yardım ulaştırmaktadır. Yetimhanede hâlihazırda 50 yetim kalmaktadır.

HSBC İngiltere'de bazı şubelerini kapatacak
Önceki HSBC İngiltere'de bazı şubelerini kapatacak
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı