“Batı Trakya Türk Azınlığı inançları güçlüdür”

“Batı Trakya Türk Azınlığı inançları güçlüdür”

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif mecliste onaylanan eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin birlikte çocuk edinmesine imkan tanıyacak yasa tasarısı hakkında konuştu.

Söz konusu yasa tasarısını, gerek dini açıdan gerekse ahlaki açıdan kabul etmediğini söyleyen müftü Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığının inançları güçlü olan bir toplum olduğunu söyledi.

Eşcinsel birlikteliklerin kurulmasının İslam dinine göre haram olduğunu vurgulayan Şerif, “İslam dinine göre bu durumun haram olduğunu söylemek istiyorum. Azınlığımıza gelince, Batı Trakya Türk Azınlığı, inançları güçlü olan milli ve dini değerlerine sahip çıkan bir toplumdur.

Ülkemizin aldığı bu karardan dolayı, Azınlığımızdan etkilenecek insanların olduğuna inanmıyorum. Azınlık insanımıza bu yasa tasarısını sormuş olsanız, herkesin karşı olduğunu düşünüyorum. Ama ne yazık ki, dünyada bazı çevrelerde bu yönde bir akım olduğunu görüyoruz. Umarım gelecekte, ülkemiz Yunanistan’ın bu yanlıştan döneceğini arzu ediyorum.” diye konuştu.

Edirne Valisi Sezer Batı Trakya’da
Önceki Edirne Valisi Sezer Batı Trakya’da
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı