Viyana'da 2020’deki terör saldırısına ilişkin davada 4 kişi hüküm giydi

Viyana'da 2020’deki terör saldırısına ilişkin davada 4 kişi hüküm giydi

Viyana Eyalet Mahkemesinde görülen davada, 8 kişiden oluşan mahkeme heyeti, 4 kişinin ölümüne yol açan teröriste yardım ve yataklık yaptığı suçlamasıyla yargılanan 6 kişi hakkında kararını açıkladı.

Buna göre, terör eyleminin gerçekleşmesine yardımcı oldukları, teröristin silah ve benzeri mühimmata erişimini sağladıkları ve saldırıdan haberdar oldukları tespit edilen 4 kişiden 2'sine ömür boyu hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Benzer gerekçelerle yargılanan bir kişiye 20 yıl, bir diğer sanığa ise 19 yıl hapis cezası verildi.

Teröriste yardım ettiği tespit edilen 4 kişinin dışındaki 2 sanığın ise eldeki deliller ışığında terör eylemiyle doğrudan ilişkisinin olmadığı tespit edilerek bu suçlamalardan aklandığı, ancak söz konusu 2 zanlının terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu ve bu örgütün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle ikişer yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2 Kasım 2020’da Kuzey Makedonya kökenli Avusturya vatandaşı 20 yaşındaki bir teröristin gerçekleştirdiği terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi çeşitli derecelerde yaralanmıştı.

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Gagavuzya’da temaslarda bulundu
Önceki TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Gagavuzya’da temaslarda bulundu
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor