UID Genel Başkanı Kuş: ”Toplumumuzun temel direği kadındır“

UID Genel Başkanı Kuş: ”Toplumumuzun temel direği kadındır“

Uluslararsı Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, 1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilen '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' vesilesiyle bir mesaj yayınladı:

Toplumumuzun temel direği kadındır. Gerek yüce dinimiz İslam’da gerekse Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri son derece önemli ve özeldir. Geleceğimizi şekillendiren kadınlar; annelerimiz, eşlerimiz, kardeşlerimiz, çocuklarımız, evine ekmek götüren emekçiler ve tabi ki öğretmenlerimizdir. Güçlü kadın, güçlü aile demektir. Güçlü aile güçlü toplum, güçlü toplum ise güçlü bir devlet, güçlü devletler de güçlü bir medeniyet anlamına gelmektedir. Böylece kadın güçlü bir medeniyetin olmazsa olmazıdır.

Kadına yönelik şiddetin, dünyanın her tarafında halen yaşanan acı bir gerçek olduğunu görmek bizleri derinden üzmektedir. Geçmişte de var olan bu sorun, günümüzde de ne yazık ki insanlığın kanayan bir yarası olmaya devam etmektedir. Kadına yönelik şiddetin ne bizim dünyamızda ne de Allah katında hiçbir gerekçesi ve yeri yoktur. Bu tür menfur olayları, kul hakkına girmenin yanı sıra bir insanlık suçu olarak değerlendiriyoruz. Öyleyse kadına yönelik şiddeti durdurmak ve önlemek hepimizin görevidir.

Bu duygu ve temennilerle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün; mutlu bireyler, uyumlu aileler ve müreffeh bir toplum için dayanışma vesilesi olmasını diliyor, kadınların daha adil, sağlıklı, sevgi dolu, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesini ümid ediyor, şiddete maruz kalan tüm kadınlarımızın her daim yanlarında olduğumuzu gönülden ifade ediyorum.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID)

 

DEB Partisi 27 Kasım’da genel kurula gidiyor
Önceki DEB Partisi 27 Kasım’da genel kurula gidiyor
Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek
Sonraki Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek