UID Genel Başkanı Köksal Kuş'tan "Solingen Faciası” ile ilgili açıklama

UID Genel Başkanı Köksal Kuş'tan "Solingen Faciası” ile ilgili açıklama

Merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, medya temsilcilerine “Solingen Faciası” ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

UID Genel Başkanı Köksal Kuş yazılı açıklamasında:

29 Mayıs 1993’te, Amasyalı Genç ailesinin Almanya’nın Solingen şehrindeki evleri, aşırı sağcılar tarafından kundaklanmış ve ailenin 5 üyesi feci şekilde yanarak yaşamlarını yitirmiştir.

Bu trajik olayın üzerinden 29 yıl geçmiş olsada yaşadığımız acı hâlâ taze. Solingende yakın tarihimizde vuku bulmuş olan bu saldırı hafızalardan kolayca silinmeyecek bir trajedi olarak hatırlanacaktır. Öte yandan günümüzde de artarak ilerleyen ırkçı ve İslamofobik saldırılar, Solingen Faciasının ardından ırkçılığa karşı yeterli ihtimam gösterilmediğinin en açık kanıtıdır.

Mevcut durumun en somut acı örneği 2000-2008 yılları arasında 8’i Türk 10 kişinin ırkçı terör örgütü NSU üyelerince öldürülmesi olaylarında yaşandı. Katillerin hala bulunamamasının Almanya’da ırkçılıkla mücadelede mühim zaafiyet olduğunu da gösterdi.

Bununla birlikte Hanau saldırısı Almanya’da ırkçılıkla mücadele konusunda kurumlara ve karar alıcılara önemli görevler düştüğünü göstermektedir. İnanıyoruz ki Almanya’da siyasi irade ve ilgili kurumlar bu tip olayların tekerrür etmemesi noktasında gerekli gayreti gösterecek ve ırkçılıkla mücadeleye devam edecektir.

YTB’nin “Her Uşaq Bir Çınardır” projesi TEKNOFEST Azerbaycan’da tanıtıldı
Önceki YTB’nin “Her Uşaq Bir Çınardır” projesi TEKNOFEST Azerbaycan’da tanıtıldı
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor