Türkiye Mezunu Bakan’dan YTB’ye Ziyaret

Türkiye Mezunu Bakan’dan YTB’ye Ziyaret
Türkiye Mezunu Bakan’dan YTB’ye Ziyaret
Türkiye Mezunu Bakan’dan YTB’ye Ziyaret

Türkiye Mezunu Afganistanlı Bakan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı (YTB) ziyaret etti. Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Afganistan Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Kudretullah Zeki YTB’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yükseköğrenimini Türkiye’de tamamlayan Afganistan Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Kudretullah Zeki ve beraberindeki heyet YTB Başkanı Abdullah Eren ile bir araya geldi.

Türkiye’de bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Afganistanlı Bakan; dünyanın dört bir tarafından uluslararası öğrencilere olduğu gibi Afganistanlı öğrencilere de Türkiye Bursları programı ile Türkiye’de okuma imkânı sunan YTB’ye teşekkür etti. Bakan Zeki kendisinin de bir Türkiye Mezunu olduğunu belirterek; ‘‘Bugün bir Türkiye Mezunu olarak YTB’de bulunmaktan dolayı son derece mutluyum.’’ ifadesini kullandı.

YTB’ye gerçekleştirilen ziyaret için teşekkür eden YTB Başkanı Abdullah Eren, Bakan Kudretullah Zeki’ye görevinde başarılar dilerken; ‘‘Türkiye Mezunları bugün dünyanın dört bir tarafında, ülkelerinde önemli görevler üstleniyorlar. Hem Türkiye ile ülkeleri arasındaki ilişkilere katkı sunuyorlar hem de küresel boyuttaki sorunlara çözümler üretmeye gayret ediyorlar. Bu bizler için her zaman gurur duyulacak kıymetli bir şey.’’ dedi.

Afganistan ve Türkiye arasındaki köklü ve güçlü ilişkilere de dikkat çeken Abdullah Eren, ‘‘Türkiye’nin dost ve kardeş Afganistan’a olan desteği herkesin malumu. YTB olarak bizler de tarihi ve kültürel bağlarımızın son derece samimi ve yakın bir şekilde yoğurduğu ilişkilerimize Türkiye Bursları başta olmak üzere faaliyet alanlarımızdaki çalışmalarımızla katkı sunuyoruz. Türkiye Bursları’na Afganistan’dan her yıl yoğun bir başvuru alıyoruz. Burslandırma yaparken de gerek en nitelikli öğrencileri bulmaya gerekse de Afganistan’ın ihtiyaç duyduğu alanları öncelemeye çalışıyoruz. Örneğin geçen yıl Afganistan’ın üniversiteye giriş sınavı birincisi olan Şemsiye Alizade kardeşimiz öğrenimine Türkiye Bursları ile ülkemizde tıp eğitimi alarak devam edecek.’’ açıklamasında bulundu.

Gerçekleşen görüşmede burslandırmalarda Afganistan’ın ulaşım alanındaki ihtiyaçlarının da gözetilmesi hususunda mutabakata varıldı.

Türkiye’de bulunan Afganistan Afganistan Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Kudretullah Zeki, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

Almanya’da her iki günde bir İslam karşıtı saldırı yaşanıyor
Önceki Almanya’da her iki günde bir İslam karşıtı saldırı yaşanıyor
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı