Türkiye Mezunları, Dünyanın Dört Bir Yanından İstanbul’da Buluşuyor!

Türkiye Mezunları, Dünyanın Dört Bir Yanından İstanbul’da Buluşuyor!
Türkiye Mezunları, Dünyanın Dört Bir Yanından İstanbul’da Buluşuyor!
Türkiye Mezunları, Dünyanın Dört Bir Yanından İstanbul’da Buluşuyor!

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenecek olan Türkiye Mezunları Forumu’nda 184 farklı ülkeden 200 bine yakın üyesi olan Türkiye Mezunları Ailesi, 19-20 Ocak 2023 tarihlerinde İstanbul’da Grand Cevahir Hotel’de bir araya geliyor. Programa dünyanın dört bir yanında ülkelerinde başarılı faaliyetlere imza atarak önemli görevlerde çalışmalarını sürdüren yüzlerce mezun katılacak.


 
Türkiye’de farklı düzey ve alanlarda eğitim alarak dünyanın çeşitli ülkelerinde kariyerlerine devam eden ve üstün nitelikli çalışmalarıyla kendilerinden söz ettiren Türkiye Mezunları bu forumun ana gündemini oluşturacak. Forum kapsamında; Türkiye Mezunları, akademisyenler, siyasetçiler, özel sektör temsilcileri ve STK yöneticilerinin katılacağı paneller organize edilecek. Programlar kapsamında başarılı mezunlara yönelik Mezun Ödülleri Programı da yapılacak.
 
Ülkemiz yükseköğretim kurumlarında aldıkları eğitimi gerek burslu olarak gerekse kendi imkânlarıyla başarılı şekilde tamamlayan uluslararası öğrenciler Türkiye Mezunları olarak anılıyor.

Türkiye’nin gönül elçileri olarak kabul edilen mezunlar, Türkiye ile kendi ülkeleri arasındaki ikili ilişkilere birçok alanda katkı sağlıyor. Siyasetten akademiye, sanattan ekonomiye farklı alanlarda faaliyet gösteren Türkiye Mezunları, ülkemiz kamu diplomasisi hedeflerinin gerçekleştirilmesinde de önemli rol oynuyor. YTB yaptığı çalışmalarla Türkiye Mezunlarının Türkiye’deki eğitim hayatlarını tamamlamaları ile başlayan ikinci hayatlarının da parçası olmayı hedefliyor. Bu çerçevede dünyanın 184 ülkesindeki 200 bine yakın Türkiye Mezununa yönelik; eğitim, iletişim, iş dünyası, kapasite geliştirme, Türkçe, buluşma toplantıları ve kurumsal görünürlük çalışmaları başta olmak üzere uzun soluklu projeler hayata geçiriliyor.
 
Türkiye Mezunları Ailesi
 
Türkiye Mezunları ile her fırsatta bir araya gelerek önemli çalışmalara imza atan YTB, 2013 yılından bu yana 60 ülkede 122 mezun buluşması gerçekleştirdi. Dünyanın 30 ülkesinde bulunan 34 Türkiye Mezunları Derneğinin yapmış olduğunu çalışmaları ise destekliyor. Bu dernekler de Türkiye’nin dış politikasında önemli bir yer tutan kamu diplomasisinin son yıllardaki etkili araçlarından birini oluşturuyor. Mezun derneği olmayan ülkelerde ise dernek kurulumu için çalışmalar devam ediyor. Birçok ülkede de platformlar oluşturularak mezunların ülkemizle irtibatı sağlanıyor.

DİTİB Eyüp Sultan Camii’nin dağıttığı iyilikle haneler ısındı
Önceki DİTİB Eyüp Sultan Camii’nin dağıttığı iyilikle haneler ısındı
Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı
Sonraki Hutbe ve resim yarışmalarıyla DİTİB'in 40'ıncı yıl heyecanı