Türkiye, Almanya'da fişi çekilecek gurbetçiye sahip çıktı

Türkiye, Almanya'da fişi çekilecek gurbetçiye sahip çıktı
Türkiye, Almanya'da fişi çekilecek gurbetçiye sahip çıktı
Türkiye, Almanya'da fişi çekilecek gurbetçiye sahip çıktı

Almanya'da sağlık sisteminin çöktüğünü ortaya koyan yeni bir vakaa yaşandı. 

Aydeğer aile fertlerinin iddiasına göre, Almanya'da bir hastanede yatan babalarının tedavisinin aksatıldığı, pahalı ilaçlar önerildiği ifade edildi.

Aileye hastane  yetkililerinin, "Hastanızı alın, götürün"  şeklinde sert ifadede bulunduklarını belirten aile fertleri, çaresiz içinde kaldıklarını ve hastalarını Türkiye'ye getirmeye karar verdiklerini dile getirdi.

Ailenin iddiasına göre hastane yetkililerinin "Entübe olursa fişini çekeriz" denilen gurbetci Saim Aydeğer için Türkiye devreye girdi. 

Zorlu süreç içerisinde olduklarını belirten aile bireyleri, tedavi sürecinden memnun olmadıklarını, güven sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Hastane yetkilileri de doktorların ilgisizliğinden 
Yakınan aile bireyleri, "Hastalarına geç teşhis koyduklar. İşin içinden çıkamayınca başka yerlere yönlendirdiler. Hastaneye yatana kadar doktorlarla görüşmekte çok zorluk çektik. Hastanede de yeterince ilgi görmedik" dedi. 

Doktorun işi hastayı yaşatmakken aileye karşı hasta ölebilir alın gidin yapacak bir şey yok" diyen aile bireyleri doktorların bu şeklindeki tavrının hipokrat yenini yapmış doktorlara yakışmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci,  YTB Başkanı Abdullah Eren'in gurbetçi Saim Aydeğer'in durumuyla yakından ilgilendi. Aydeğer'in kayınbiraderi YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, hastanın ambulans uçakla İstanbul'daki hastaneye yerleştirildiğini söyledi. 

Aydeğer ailesi, vatandaşına sahip çıkan Türkiye'nin gelişmiş kabul edilen ülkelerden çok daha ileri seviyede olduğunu ve bu yüzden minnettar olduklarını, devletin büyüklüğünü gösterdiğini ifade etti.

Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sözleri tepki çekti
Önceki Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sözleri tepki çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız
Sonraki Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız