Türk İnsansız Kara Araçları Afrika Kıtası’na Çıkacak

Türk İnsansız Kara Araçları Afrika Kıtası’na Çıkacak
Türk İnsansız Kara Araçları Afrika Kıtası’na Çıkacak
Türk İnsansız Kara Araçları Afrika Kıtası’na Çıkacak
Türk İnsansız Kara Araçları Afrika Kıtası’na Çıkacak
Türk İnsansız Kara Araçları Afrika Kıtası’na Çıkacak

Türkiye’nin insansız kara aracı (İKA) ve bomba imha robotu üreticisi ElektroLand Defence, 21-25 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Pretorya kentinde yapılacak olan AAD 2022 (Africa Aerospace and Defence Exhibition) Fuarında ürünlerini tanıtacak.

Yakında yeni fabrika binasına taşınacak olan firma, ihracat yelpazesini Afrika Kıtası’na yaymak istiyor.

Terörle boğuşan ve büyük kayıplar veren pek çok Afrika ülkesi için ElektroLand Defence’in çözümleri bu ülkelerin mücadelesine büyük katkı sağlayabilecek türden.

BOĞAÇ çok maksatlı uzaktan komutalı/otonom İKA, üzerine entegre edilebilen silah kulesi ile bir savaş makinesine dönüşebilirken; sedye versiyonu ile çatışma alanından yaralı çıkarma; farklı konfigürasyonlarda 1,5 ton yük taşıma, lojistik malzeme nakletme ve jeneratör olarak enerji sağlama gibi görevleri yerine getirebiliyor.

Üzerine entegre edilebilecek mast ile mobil radar veya mobil elektronik karıştırma aracına dönüşebiliyor.

Hançer orta sınıf silahlı insansız kara aracı ise daha dar alanlarda ve özellikle meskûn mahalde son derece etkili olabilecek bir sistem.

ACROB, özellikle mağara/menfez gibi teröristlerin gizlenebileceği alanlarda keşif/gözetleme görevi için üretildi.

Uzaktan fırlatılabilen ACROB, gerektiğinde üzerine patlayıcı entegre edilerek, bir kamikaze İKA’ya dönüştürülebiliyor.

Kutlu, Dinçer, Halil, Zafer, Khan gibi Bomba İmha Robotları da insan hayatını tehlikeye atmadan patlayıcı imhasında kullanılıyor.

ElektroLand Defence CEO’su ve Genel Müdürü Ferhat Uğur, pek çok Afrika ülkesinin terörle yoğun biçimde mücadele ettiğinin altını çizerek, firmasının ürünlerinin bu mücadeleye büyük katkı sağlayabileceğini söyledi.

ElektroLand Defence ürünlerinin Türkiye’de ve pek çok ülkede etkin olarak kullanıldığını hatırlatan Uğur, “Sistemlerimiz sahada defalarca kendisini kanıtladı. Tüm ürünlerimizi, sahadan gelen geri dönüşler çerçevesinde ve güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda sürekli güncelliyoruz. Dünyanın en tecrübeli ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve aynı tecrübeye sahip olan Jandarma ve Polis Teşkilatının bizim ürünlerimizi kullanması en büyük referansımız. Açıkça şunu söyleyebilirim ki bizim ürünlerimiz dünyanın en iyisi.” dedi.

Bu kış hayli zor geçecek, mum devri başlıyor
Önceki Bu kış hayli zor geçecek, mum devri başlıyor
Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek
Sonraki Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek