Türk Demokratik Partisi (TDP) 21 Belediye Meclis Üyesini kazandı

Türk Demokratik Partisi (TDP) 21 Belediye Meclis Üyesini kazandı
Türk Demokratik Partisi (TDP) 21 Belediye Meclis Üyesini kazandı

Yapılan açıklamada biri Üsküp Büyükşehir Meclisi olmak üzere ülke genelinde toplam 21 belediye meclis üyeliği kazandıkları ifade edildi.

TDP, Merkez Jupa’da 5, Gostivar ve Vrapçişte’de 3’er, Dolneni’de 2, Üsküp, Mavrova Rostuşe, Plasnica, Vasilova, Konçe, Radoviş, Demirkapı ve Tearce’de 1’er Meclis üyesi çıkardı.

‘Merkez Jupa’da ilk tur sonuçları zaferin müjdecisi olmuştur’

Açıklamada “15 Belediyede kendi listelerimizle, 5 Belediyede Belediye Başkan adaylarımızla ve 9 Belediyede de koalisyon ortak listeleri ile yarıştığımız bu seçimlerde, halkımızın teveccühü sonucunda toplamda 21 Belediye Konsey Üyesi kazandık. Merkez Jupa Belediyesinde ezici bir çoğunlukla kazanmış olduğumuz Belediye Başkanlığı seçimi, Seçim Yasasının öngörmüş olduğu "asgari katılım" şartının sağlanamaması nedeniyle tekrar edilecektir. Birinci turda elde etmiş olduğumuz netice, tekrardan gerçekleşecek olan seçimde zaferin müjdesi olmuştur.” Ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

“Merkez Jupa, Vrapçişte, Dolneni, Plasnitsa ve Konçe Belediyelerinde tüm samimiyetleriyle halkımıza hizmet için yarışan Belediye Başkan adaylarımız toplamda 4.580 oy aldılar. Kendi listelerimiz ile yarıştığımız 15 Belediyede ve koalisyon ortak listeleri ile yarıştığımız 9 Belediyede toplamda 13.500 oy alarak bu seçimlerden de açık ara farkla lider olarak ayrılmayı başardık.

Merkez Jupa’da 5, Vrapçişte’de 3, Gostivar’da 3, Dolneni’de 2, Konçe, Mavrovo ve Rostuşe, Plasnitsa, Teartse, Radoviş, Demirkapı, Vasilevo ve Üsküp Büyükşehir Belediyesinde birer Belediye Konsey üyemiz ile halkımızın hizmetinde olmaya devam ediyoruz. Seçilen Konsey üyelerimizi tebrik eder, görevlerinde başarılar dileriz.”

“Struga ve Ustrumca'da ilk defa kendi listelerimizi halkın takdirine sunduk ancak yeterli oy alamamıza rağmen oradaki halkımızın gayreti takdire şayandı. Buna ek olarak Studeniçan, Kalkandelen, Çair, Butel ve Lozovo  Belediyelerinde almış olduğumuz oylar, Belediye Konsey üyesi kazanmamıza yeterli olmadı. Soydaşımız bizi bu belediyelerde de birinci çıkarmasına rağmen, aldığımız oylar yetmedi. Önümüzdeki dönemde eksikliklerimizi tespit edip, daha fazla çalışıp buralarda da halkımızın sesi ve temsilcisi olmak için yılmadan, yorulmadan var gücümüzle çalışmaya devam edip hep birlikte başarıya ulaşacağımızdan hiç şüphemiz yoktur.”

‘Plasnica’daki Baskı ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz’

“Plasnitsa’da mevcut yerel yönetimin seçmenler üzerinde uyguladığı baskı, şantaj ve usülsüzlüklere boyun eğmeyeceğimizi ve bugün Devlet Seçim Komisyonuna yazılı olarak şikayet hakkımızı kullanacağımızı bildirmek isteriz. Halkın iradesine hiç kimsenin gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.”

 

İpsala Sınır Kapısı'na 100 dölümlük araç parkı yapılıyor
Önceki İpsala Sınır Kapısı'na 100 dölümlük araç parkı yapılıyor
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor