Trabzon'da "Yılın Örnek Ailesi"nin acı günü

Trabzon'da "Yılın Örnek Ailesi"nin acı günü

1933 yılında Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde dünyaya gelen ve yaşamı boyunca yaptığı çalışmalar ile herkesin takdirini kazanan Seyfettin Aslan Aksoy, 87 yaşında hayata veda etti.

Köprübaşı ilçesinde uzun zaman ticaretle uğraştı, üç yıl Köprübaşı Belediyesi Başkan Vekilliği, Belediye Meclis Üyeliği, Köprübaşı Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Üyesi ve Başkanlığı, Bir dönem Trabzon İl Genel Meclisi Üyeliği, İl Encümen Üyeliği, iki dönem Sürmene Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, iki dönem siyasi parti ilçe başkanlığı ve son olarak Kızılay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İlçe insanı; Köprübaşı'nda büyüklü, küçüklü hemen hemen herkes ile bir anısı olan, kimsesizlerin kimsesizi, gerçek bir Köprübaşı sevdalısı, halkın dertleriyle yoğrulan, çocukla çocuk, büyüklü büyük olan yerinin doldurulamayacağı bir büyüğünü ve gönül insanını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Fatih Aksoy, Çankırı Telekom eski Müdürü Halil Aksoy, Av. Yavuz Aksoy, Kaşüstü Devlet Hastanesi Uzman Doktoru Hamit Zafer Aksoy, Jeoloji Mühendisi Salih Aksoy, Sigortacı Nurten Baba Aksoy, İktisatçı Zehra İmamoğlu Aksoy, Siyasal Mezunu ve Maliyeci Hasibe Usta Aksoy'un babası olan merhum Seyfettin Aslan Aksoy, ilçeye verdiği hizmet ve katkılarından ötürü  Türkiye’de örnek aile babası seçilmiş dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aile Bakanlığı tarafından ödüllendirilmişti.

Vefat haberinin ardından Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukları Trabzon’da toplanırken merhumun cenazesi 25.11.2020 Çarşamba günü öğle namazına müteakip (Saat:13.00) Köprübaşı İlçe Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defn edilecek.

Merhum Seyfettin Aslan Aksoy'un vefatı sonrası sosyal medyada taziye mesajları paylaşıladak, başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü, 22 ve 23. Dönem Trabzon, 24. Dönem Ankara Milletvekili, 22 ve 23. Dönemde TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, "Devletine hadim, hayırlı evlatlar yetiştiren; ismi Trabzon’la özdeşleşmiş Aslan Aksoy Abimin vefat haberini derin bir teessürle öğrendim. Allah rahmet eylesin, kederli ailesi ve biz sevenlerinin başı sağ olsun."

AK Parti 25-26-27.Dönem Trabzon Milletvekili - Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta: "Ahirete irtihal eden, Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Sayın Fatih Aksoy'un babası, Aslan Aksoy amcamıza Allah'tan rahmet, Aksoy ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.. Mekanı cennet olsun."

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi: "Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Sayın Fatih Aksoy'un ebediyete irtihal eden kıymetli babası, Aslan Aksoy amcamıza Allah'tan rahmet, Aksoy ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin."

Trabzon Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Uğur Aydın: "Bazı insanlar vardır. Özeldirler, Özel oldukları İçin sayıları azdır. Yani eski dilde Müstesnadırlar. Aslan Amcamda müstesna bir insandı. Yaşamın her alanında mutlaka bir iz bırakırdı. Giyimine gösterdiği özen, kibarlığı, sosyalitesi, enerjisi, hiç bitmek bilmeyen Köprübaşı sevdası ile çok derin bir iz bırakarak bu dünyadan ebediyete intikal etti. Ben kendisinden çok şey öğrendim, Özelikle siyasi olarak. Yetiştirdiği evlatlarıyla daima ilçemizin gururu oldu. Ama o benim için her zaman Aslan Amca olarak hafızamda kalacak. Belediye Başkanımız Sayın Ali Aydin ’dan onun ismini çok sevdiği ilçemizde ilelebet yaşatmak İçin en kısa sürede bir yere vermesini bekliyorum. Ailesine, Köprübaşı halkına, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah Rahmet eylesin....."
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: "Aydın Valimiz Sn Hüseyin Aksoy’un ve Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Sn Fatih Aksoy'un babası Aslan Aksoy amcamıza Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.. Mekanı cennet olsun."

Trabzon-Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Sayın Fatih Aksoy'un babası, Aslan Aksoy büyüğümüzün ahirete irtihal ettiğini üzüntüyle öğrendim. Merhûma Allah'tan rahmet, Aksoy ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, "Yeri doldurulamayacak insan. Aslan AKSOY amcamı kaybetmenin acısını yaşıyorum. Köprübaşı sevdalısı, mesaisini insanların dertleri, sıkıntılarını gidermek için harcayan insan. Eğitime elinden gelen desteği veren, ileriyi gören insan. Beni kendi çocuklarından ayırmayan, her zaman yanımda olan, varlığı bana güç veren insanı kaybettim. Allah yerini nur, mekânını cennet eylesin. Allah rahmet eylesin. Ailesinin, sevenlerinin ve Köprübaşı' ın başı sağolsun."
 
Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği: "Köprübaşı bir çınarını kaybetti. Köprübaşı ilçemizde büyüklü, küçüklü hemen hemen herkes ile bir anısı olan, kimsesizlerin kimsesizi, gerçek bir Köprübaşı sevdalısı, halkın dertleriyle yoğrulan, çocukla çocuk, büyüklü büyük olan yerinin doldurulamayacağı bir büyüğümüzü, gönül insanını Aslan Aksoy (Kitapçı Aslan) amcamız Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhum Aslan amcamıza Allah'tan rahmet, Aksoy ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun, çok büyük bir değeri kaybettik."

Malumat24.com olarak merhum Seyfettin Aslan Aksoy'a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Almanya'da polis ve itfaiyeye aşırı sağcı şüphelisiyle operasyon
Önceki Almanya'da polis ve itfaiyeye aşırı sağcı şüphelisiyle operasyon
Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti
Sonraki Başbakan Weil, Müslümanların topluma katkılarından memnuniyet duyduklarını ifade etti