Toplu sünnet töreninde ikram edilen yemek zehirlenmeye yol açtı

Toplu sünnet töreninde ikram edilen yemek zehirlenmeye yol açtı
Toplu sünnet töreninde ikram edilen yemek zehirlenmeye yol açtı

Kozlukebir Belediyesi ile Gümülcine Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen toplu sünnet töreninde ikram edilen yemekten bazı vatandaşların zehirlendiği bildirildi. 

31 Temmuz Pazar günü Kozlukebir köyünde gerçekleştirilen etkinlik sırasında halka dağıtılan yemeğin gıda zehirlenmesine yol açtığı ifade edildi. Gıda zehirlenmesinin tavuk etinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

 

Zehirlenme belirtisi gösteren vatandaşların akşam saatlerinde Gümülcine Devlet Hastanesi’ne başvurduğu bildirildi. Olaydan yaklaşık 200 kişinin etkilendiği, bazı vakaların Dedeağaç ve İskeçe hastanelerine başvurduğu ifade edildi. Rahatsızlanan vatandaşların çok büyük bir bölümünün kısa sürede taburcu edildiği ve evine döndüğü kaydedildi. 



KOZLUKEBİR BELEDİYE BAŞKANI 
Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “31 Temmuz 2022 Pazar günü Kozlukebir'de düzenlenen toplu sünnet şöleninde, zehirlenme şüphesiyle hastaneye intikal eden hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletir, Allah'tan şifalar dilerim. Bütün sağlık çalışanlarımıza yaptıkları müdahale ve gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.” 

GÜMÜLCİNE MÜFTÜSÜ 
Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de olayla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, “Kozlukebir köyünde gerçekleştirdiğimiz toplu sünnet töreninde gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelere giden kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, bölgemizdeki tüm hastane yetkililerine, doktorlara gönülden teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Kosova'nın kuzeyinde tüm barikatlar kaldırıldı
Önceki Kosova'nın kuzeyinde tüm barikatlar kaldırıldı
Krefeld'de cami minareleresinden yükselen ilk ezan sesleri
Sonraki Krefeld'de cami minareleresinden yükselen ilk ezan sesleri