TİKA’dan Kamerunlu kadınlara destek

TİKA’dan Kamerunlu kadınlara destek
TİKA’dan Kamerunlu kadınlara destek
TİKA’dan Kamerunlu kadınlara destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamerun’un Ngaoundere şehrinde faaliyet gösteren “Müslüman Kadının Geleceği” adlı dernek bünyesinde, genç kız ve kadınlara terzilik sanatının öğretilmesi ve aile geçimlerine katkı sağlamaları amacıyla kurulan biçki-dikiş atölyesine ekipman ve malzeme desteğinde bulundu.

Destek kapsamında 1 adet logo makinesinin yanı sıra, 20 adet dikiş, nakış, sürfile makinesi ve diğer terzilik malzemeleri derneğe teslim edildi.

Teslim töreninde konuşan Dernek Başkanı Fatsimatou Dodo, dernek bünyesinde terzilik faaliyetlerinin yanı sıra kadınlara yönelik her iki dilde (Fransızca ve İngilizce) okur-yazarlık kurslarının düzenlendiğini, bilgisayar kullanımının da özendirildiğini aktardı. Sağlanan kurslar vasıtasıyla kadınların iş hayatında kendilerine olan özgüvenlerinin artacağını söyleyen Dodo, kadınların ekonomik anlamda daha iyi şartlara kavuşacaklarını ifade etti.

Derneğin Garoua ve Ngaoundere’deki atölyelerinde her üç ayda bir yaklaşık 20 kişiye terzilik mesleği öğretiliyor. Kursu bitiren kadınlar, kendi iş yerlerini açarak aile gelirlerine katkı sağlıyorlar.

Kovid-19 ile Mücadele Kapsamında Maske Üretimi Projesi

“Müslüman Kadının Geleceği” Derneği, TİKA tarafından verilen malzeme ve ekipman desteği ile ilk iş olarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılmak üzere 15.000 adet maske üretti.

Biçki-dikiş atölyesine ekipman temini ile eş zamanlı olarak başlatılan “Covid-19 ile Mücadele Kapsamında 15.000 Maske Üretimi” projesi kapsamında imal edilen TİKA logolu maskelerden bir bölümü, ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi kişi ve kuruluşlara iletilmek üzere Dernek başkanlığına teslim edildi. Üretilen diğer maskeler ise TİKA tarafından, Büyükelçiliğimizle eşgüdümlü olarak ilgili kurum ve kuruluşlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Ngaoundere şehri El Zanaatları Merkezinde Belediye tarafından kendilerine tahsis edilen iş yerlerinde faaliyet gösteren ve bir şubesi de Garoua şehrinde bulunan dernek, üyeleri vasıtasıyla Ramazan ve Kurban bayramlarında dul, yetim ve yoksullara gıda, giysi ve okul malzemesi yardımında bulunuyor.

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 104 milyonu geçti
Önceki Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 104 milyonu geçti
DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı
Sonraki DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı