TDV, Ramazan'da 1,9 milyon kişiye yardım ulaştırdı

TDV, Ramazan'da 1,9 milyon kişiye yardım ulaştırdı
TDV, Ramazan'da 1,9 milyon kişiye yardım ulaştırdı
TDV, Ramazan'da 1,9 milyon kişiye yardım ulaştırdı

Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan ayı içerisinde yurt içi ve yurt dışında toplamda 1 milyon 916 bin ihtiyaç sahibine Türk milletinin emaneti yardımları ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiği bir dönemde millet olarak yine mazlum ve mağdurları sahipsiz bırakmayarak Ramazan ayını huzurlu geçirmelerine vesile olduklarını söyledi.

“Yeryüzünde İyilik Egemen Oluncaya Kadar” sloganıyla hareket ederek dünyanın neresinde bir mazlum, ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşmaya gayret ettiklerini dile getiren Açık, “İnsanlığın vicdan yükünü omuzlayan vakfımız, bu ramazan ayında da ülkemizde ve farklı coğrafyalarda yardım seferberliği gerçekleştirdi. Dilimiz, rengimiz farklı olsa da ay yıldızlı bayrağımızın kuşattığı dünyayı iyilikle sarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Koronavirüs salgınının yaşandığı ve insanların zor günler geçirdiği böyle bir dönemde hayırseverlerimiz alicenaplığını bir kez daha gösterdi. Ramazanın ruhuna uygun bir şekilde, yardımlaşma ve dayanışma sözde değil fiiliyatta zirve yapmış oldu.” şeklinde konuştu.

Açık, Türk milletinin desteğinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, “İnsanlarımız belki de zor durumda ancak komşusunun daha zor durumda olduğunu düşünerek ekmeğini bölüştü. Koronavirüs döneminde ihtiyaç sahibi arttı bunun yanında bağış yapan vatandaşlarımızın duyarlılığı da arttı ve veren el ile alan el arasında köprü olduk.” dedi.

1,9 milyon kişiye 78,3 milyon TL tutarında yardım

Türk milletinin gönülden paylaştığı emanetlerle Ramazanın manevi iklimini dünyanın dört bir yanına taşıma fırsatı bulduklarını ifade eden Açık, şöyle devam etti:

“2021 yılı ramazan programımız kapsamında yurt içinde 1003 şubemizin aracılığıyla 81 ilde ve tüm ilçelerimizde 80 bin 465 gıda paketi, 120 bin 114 alışveriş yardım kartı, 30 bin 418 bayramlık kıyafet hediye ederek 1 milyon 221 bin kardeşimize yardım ulaştırdık. Yurt dışında ise 75 ülke 207 bölgede 125 bin 835 gıda paketi, 53 bin 350 iftar-kumanya paketi ve 13 bin 375 bayramlık kıyafet dağıtarak 695 bin 900 mazlumun hayatına dokunduk. Ramazan programımız kapsamında yurt içi ve yurt dışında toplamda 1 milyon 916 bin kardeşimize 78,3 milyon TL tutarında yardım ulaştırmış olduk.”

28 Yıldır Sönmeyen Yangın
Önceki 28 Yıldır Sönmeyen Yangın
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti