TDV'den burslu öğrencilere online kamp

TDV'den burslu öğrencilere online kamp
TDV'den burslu öğrencilere online kamp

Türkiye Diyanet Vakfı yurt içi burslar kapsamında Özel Destek Başarı Burs Programı öğrencilerine yönelik online kamp gerçekleştiriyor.

Tıp, mühendislik, mimarlık, hukuk, sosyal bilimler ile eğitim alanlarında eğitim gören ve Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarında kalan öğrencilerin katıldığı kamp programı bir hafta boyunca microsoft teams uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek.

Salgınlar, pandemi, madde bağımlılığı, insan hakları ihlalleri, birlikte yaşama kültürü, şehircilik geleneğimiz ve özgün mimari, günümüzdeki eğitim çeşitliliği, tüketim mi üretim mi önceliğimiz gibi konu başlıklarının işleneceği kamp programı kapsamında öğrenciler kendi alanlarıyla ilgili hazırladıkları atölye çalışmalarını hafta boyu sunacak.

Ayrıca alanlarında uzman eğitimcilerin farklı konulardaki seminer ve söyleşileri de kamp boyunca öğrenciler tarafımdan izlenebilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin eğitim şeklinde de değişlikler yapılmasını zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak her alanda eğitimi öncelediklerini ve zorlu şartlarda dahi imkanlar dahilinde eğitimden uzak kalmamaya gayret ettiklerini ifade eden Açık, “Online kampta bunun en güzel örneklerinden birisi. Covid-19 tedbirleri kapsamında öğrencilerimizi uzaktan, sanal olarak da olsa bir araya getirerek eğitimlerine, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak programlar hazırlıyoruz. Elhamdülillah zorunlu olmamasına rağmen katılımda çok güzel. Gençlerimiz de bu konuda büyük bir özveri ve hassasiyet gösteriyor” diye konuştu.

336’sı bayan 114’ü erkek olmak üzere toplam 450 öğrencinin katıldığı online kamp, 19 Eylül’de sona erecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Antalya’da evleri yanan ailelere sahip çıktı
Önceki Türkiye Diyanet Vakfı Antalya’da evleri yanan ailelere sahip çıktı
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti