TBMM, Avrupa’da artan ırkçılık ve İslamofobi için düğmeye bastı

TBMM, Avrupa’da artan ırkçılık ve İslamofobi için düğmeye bastı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) “Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobiyi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu” kuruluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, “Son yıllarda Batı'da Müslüman korkusu ve nefreti sistematik bir hal aldı. AGİT, AB ve Avrupa Konseyi, bu konuda net bir pozisyon oluşturamadı, etkili politikalar üretemedi. Birlik ülkelerinin ise giderek daha fazla İslam karşıtı eylem ve söylemleri ana akım siyasete taşıdıkları görülmektedir” şeklinde konuştu.

Komisyon Avrupa’yı dolaşacak

Doğan boşluğu TBMM Alt Komisyonu'nun dolduracağını ifade eden Çavuşoğlu, “Komisyonumuz, Avrupa'da konuyla ilgili yerinde incelemeler yapacak. Uluslararası kurumlarla görüşmelerde bulunacak, akademi ve sivil toplum alanlarında çalışan araştırmacı ve hak savunucularını dinlemek yoluyla farkındalık oluşturacak. Durum tespitinin ardından da politik öneriler sunacak” dedi.

PEGIDA gibi aşırı sağ oluşumların doğrudan Müslümanları hedef aldığını hatırlatan Çavuşoğlu, bu yaklaşımların göçmen karşıtlığını tüm toplumda ve siyasette yaydığını, bu yüzden konuyu geniş bir çerçevede ele almak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Uğur Şahin: Mart sonunda Türkiye'de aşılamaya başlayabiliriz
Önceki Prof. Dr. Uğur Şahin: Mart sonunda Türkiye'de aşılamaya başlayabiliriz
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı