‘Sadık Ahmet’ filminin galasına yoğun ilgi

‘Sadık Ahmet’ filminin galasına yoğun ilgi
‘Sadık Ahmet’ filminin galasına yoğun ilgi
‘Sadık Ahmet’ filminin galasına yoğun ilgi
‘Sadık Ahmet’ filminin galasına yoğun ilgi
‘Sadık Ahmet’ filminin galasına yoğun ilgi

Batı Trakya Türklerininin merhum lideri Sadık Ahmet’in konu edildiği TRT ortak yapımı "Sadık Ahmet" filminin gala gösterimi İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Batı Trakya Türk Azınlığının merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in hayatını konu alan filmin galası 30 Ocak Salı akşamı İstanbul’da yapıldı. TRT ortak yapımı olan “Sadık Ahmet – Büyük Mücadelenin Hikayesi” filmi 2 Şubat Cuma günü Türkiye’de sinemalarda vizyona girecek.

Gala gösterimi, Atatürk Kültür Merkezinin Türk Telekom Opera Salonunda Dr. Sadık Ahmet’in ailesi ve çok sayıda davetlininin katılımıyla gerçekleşti.

Filmin galasına Batı Trakya’dan da çok sayıda davetli katıldı. DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, GTGB Başkanı Sedat Hasan, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mümin Hasan galaya katılanlar arasında yer aldı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın ev sahipliğinde düzenlenen galaya Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, film ekibi ve kültür sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin sonunda Sadık Ahmet ailesi adına konuşan Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet, “En anlamlı günümde beni ve ailemi yalnız bırakmadığınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti devleti dünya genelindeki her Türke her zaman sahip çıkmıştır. Ama Batı Trakya mütekabiliyet ve Lozan Antlaşması altında olduğundan dolayı biz bunu her zaman çok daha güçlü hissetmişizdir. Türkiye Cumhuriyeti var olsun. Emeği geçen, katkısı dokunan başta TRT ve Genel Müdürümüze, tüm kurum ve kuruluşlara canı gönülden şahsım, ailem adına, evlatlarım, eşim, annem, yeğinim, kızkardeşim adına çok teşekkür ediyorum. Ama şuna inanıyorum ki Sadık Ahmet’in filmi tüm Türk dünyasında kıvılcım bekleyen o Türk kalplerine bir kıvılcım olacaktır. Ne mutlu Türküm diyene.” ifadelerini kullandı.

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ömrü milletinin derdine derman olma gayesiyle anlamlanmış Dr. Sadık Ahmet’in hayatını ve mücadelesini anlatan Sadık Ahmet filmimizin ilk izlemesini kıymetli misafirlerimizle gerçekleştirdik. 2 Şubat’ta tüm Türkiye’de vizyona girecek filmimizin yolu açık olsun.” dedi.

Yapımı MCG Film Medya, yapımcılığı Mahmut Cüneyt Göz tarafından üstlenilen filmde Dr. Sadık Ahmet’i ünlü oyuncu Turgay Aydın canlandırıyor.

Proje tasarımı ve kreatif yapımcılığı Muhammet Usta’ya, senaryosu Mert Dikmen’e ait ve yönetmen koltuğunda Hakan Yonat’ın oturduğu film, gösterdiği çabayla ve verdiği mücadeleyle adını tüm dünyanın bildiği bir siyasi karaktere dönüştüren Dr. Sadık Ahmet’in yaşamını gözler önüne seriyor.

Filmin yıldız isimlerle dolu kadrosunda Turgay Aydın, Nur Fettahoğlu, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Burak Satıbol, Uğur Yücel, Erdal Beşikçioğlu, Suzan Kardeş, Doğukan Güngör yer alıyor.

“SADIK AHMET TÜRK MİLLETİNİN YOK SAYILAMAYACAĞINI DÜNYAYA HAYKIRDI”
Gala öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "Yayıncılık faaliyetinin yanı sıra TRT’nin özellikle önem atfettiği alanların başında sinema geliyor. TRT ortak yapımları hem Türk hem dünya sinemasına çok katkı sunuyor ve verdiği desteklerle TRT, birçok projenin beyaz perdeye aktarılmasına öncülük ediyor." dedi.

TRT’nin ortak yapımlarda misyonu olan işler yapmaya gayret ettiğinin altını çizen Sobacı şu bilgileri verdi:"O misyon yüklü işlerden sonuncusu Sadık Ahmet filmimizdir. Çünkü Sadık Ahmet, Batı Trakya davasını dünyaya duyurmak için hayatını vakfetmiş bir mücadele insanı. Sadık Ahmet özellikle Batı Trakya Türklerinin asimile edilmeye çalışıldığı bir dönemde, onların insanca yaşama hakkını savunma sorumluluğunu üstlenmiş bir karakter. Bu amaç doğrultusunda yargılanmış, hapis cezasına çarptırılmış bir kişi. Ama son nefesine kadar milletine, davasına, inancına sadık kalmış bir karakter. Mücadelesiyle örnek teşkil etmiş ve Türk milletinin asla yok sayılmayacağını dünyaya haykırmış bir karakter."

Zahid Sobacı, Sadık Ahmet’in hayatının beyaz perdeye aktarılmasının gurur verici olduğunu söyleyerek, "Sadık Ahmet filmi aynı zamanda kimliğimizin gölgelenmesine, bağımsızlığımızın kısıtlanmasına asla izin verilmeyeceğinin TRT açısından bir ilanıdır." diye konuştu.

YÖNETMEN HAKAN YONAT
Filmin yönetmeni Hakan Yonat, filmde yer almaktan gurur duyduğunu belirterek, "Muhteşem bir oyuncu kadrosuyla çalıştık. O bize ayrı bir konfor verdi. Yapımcılarımızın bize sağladığı destekler de muhteşemdi." ifadelerini kullandı.

Yonat, filmi Edirne’de çektiklerini aktararak, "Edirne halkının hassasiyeti ve yardımları çok güzeldi. Zor bir projeydi çünkü yakın tarihimizin çok değerli bir kahramanını ve kişiliğini beyaz perdeye aktarmaya çalıştık. Onun cümlelerini elimizden geldiğince doğru kurmaya çalışarak bir film çıkardık ortaya." dedi.

Başkan Karaömer Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ı makamında ziyaret etti
Önceki Başkan Karaömer Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ı makamında ziyaret etti
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı