T.C. Essen Egitim Atasesinden ödüllü Alman okula tebrik ziyareti

T.C. Essen Egitim Atasesinden ödüllü Alman okula tebrik ziyareti
T.C. Essen Egitim Atasesinden ödüllü Alman okula tebrik ziyareti
T.C. Essen Egitim Atasesinden ödüllü Alman okula tebrik ziyareti
T.C. Essen Egitim Atasesinden ödüllü Alman okula tebrik ziyareti

Korona virüs tedbirleri nedeniyle bu yıl ilk kez dijital olarak yapılan Alman Okul Ödülü Yarışması’nın ödül törenine video konferans ile katılan Şansölye Angela Merkel, kazanan okulları açıkladı ve Nord-Ost Gymnasium Almanya’nın en iyi ikinci okulu seçildi. Eğitim ataşesi Doç. Dr. Mehmet Fikret Arargüç, okulun başarısında çok önemli katkıları olan Essen Belediyesi Uyum Merkezi yöneticilerinden Berrin Kapyapar ile birlikte liseyi ziyaret edip başarılarından dolayı okul müdürü Udo Brennholt’u tebrik etti.

Öğrencilerinin yüzde 90%’dan fazlasının göçmen geçmişine sahip ailelerden geldiğini ifade eden okul müdürü, okullarında 58 farklı uluslararası kökenden gelen toplam 842 öğrencinin okuduğunu belirtti.  Bunun yanı sıra öğrencilerinin büyük bölümünün Türk ve Türk kökenli öğrencilerden oluştuğunu söyleyen okul müdürü, okulunun Essen’de verilen Anadili Türkçe derslerinde bir merkez okulu olarak da işlev gördüğüne vurgu yaptı.

Ataşe Arargüç, Nord-Ost Gymnasium’u farklı kökenlerden gelen öğrencilerin kaynaştığı ve karşılıklı saygı ve hoşgörünün hâkim olduğu bir eğitim kurumu olarak tanıdığını ve okulun dil, din ve kültürel çeşitliliği bir zenginlik, bir kazanım olarak değerlendiren anlayışını her zaman takdir ettiğini söyledi. Arargüç, ayrıca okuldaki öğretmenlerin, öğrencilerin, dilsel ve kültürel özelliklerini ve de eğitim ihtiyaçlarını gözeterek hazırlayıp sınıflarda uyguladıkları öğrenim destekleme metot ve programlarının da okulun başarısında etkili olduğuna inandığını belirtti.

T.C. Essen Eğitim Ataşeliği ve Nord-Ost Gmnasium arasında birçok alanda iş birliği söz konusudur. Öyle ki Ataşeliğin koordinasyonunda gerçekleştirilen MEB Açık Öğretim Ortaokul ve Lise Batı Avrupa Programı sınavları ve Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Yükseköğretim Programı sınavları 2018-2019 eğitim öğretim yılından beri bu okulda yapılmaktadır.  Yine Ataşeliğin girişimiyle Nord-Ost Gymnasium ile Türkiye’deki Ankara Kalaba Lisesi ve Erzurum Özel Bilkent Lisesi arasında kardeş okul projesi kapsamında görüşmeler başlatılmıştır. 

Essen Eğitim Ataşesi Arargüç ve Essen Uyum Merkezi yöneticisi Berrin Kapyapar, anadili Türkçe derslerinin yanı sıra Nord-Ost Gmnasium’da Türkçenin yabancı dil dersi olarak da verilmesinden memnuniyet duyacaklarını ifade edip okul müdürü Brennholt’a başarılarının devamını dileyerek ziyaretlerini tamamladılar.

Londra'da Kovid-19
Önceki Londra'da Kovid-19 "kentin her köşesine hızla yayılıyor"
Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti
Sonraki Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen'deki yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarını ziyaret etti