Galatasaray ve Fenerbahçe süper Kupa maçını oynanmadan yurta dönüyor

Galatasaray ve Fenerbahçe süper Kupa maçını oynanmadan yurta dönüyor

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin karşı karşıya geleceği Türkiye Turkcell Süper Kupa finali öncesi tarihi bir kriz yaşandı. Yaşanan kriz sonrası Süper Kupa Finali iptal edildi, iki takım da Türkiye’ye dönme kararı aldı.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadında oynanması planlanan mücadeleye Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünün yer aldığı pankartla çıkması planlanan takımlara Suudi yetkililer tarafından izin verilmediği kaydedildi. Suudi yetkililer, Galatasaray ile Fenerbahçe’ye Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkılmasına izin vermedi.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaklaşık üç saat süren toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası mücadelenin iptal olduğu ve takımlara otelden ayrılmamaları, stada gitmemeleri konusunda talimat verildiği öğrenildi.

ORTAK AÇIKLAMA
Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Galatasaray Spor Kulübünün yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonunun 100. yılını yurt dışında da kutlamak amacıyla Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.”

 İskeçe eski bağımsız milletvekili Faikoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Önceki İskeçe eski bağımsız milletvekili Faikoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu