Stigas’tan Dr. Sadık Ahmet’a hadsiz ifade: “Özür Bekliyoruz”

Stigas’tan Dr. Sadık Ahmet’a hadsiz ifade: “Özür Bekliyoruz”

Dr. Sadık Ahmet'in ailesi: “O’nun anısına yapılan bu haddini aşan ve saygısız hakareti kınıyor, Stigas’ı ailemiz ve toplumumuzdan özür dilemeye davet ediyoruz.”

Stigas'tan haddini aşan hakaretler 17.12.2023 tarihinde Yunan Meclisi'nde Spartiates meclis grubu başkanı Stigas'ın, “Yunan devletinin milletvekili çıkıp Türk’üm diyordu. Ta ki traktör ona çarpana kadar, o da rahatladı biz de” şeklindeki sözleri, vefat etmiş bir toplum liderine ve aile reisinin manevi hatırasına yönelik aşırı ve haddini aşan hakaretleri bizleri ziyadesiyle rahatsız etmiştir. 

Anısına ve aileye saygısız ifadeler
Dr. Sadık Ahmet’in ailesi tarafından yapılan açıklamada da, “Bu tür saygısız ifadeler sadece Dr. Sadık Ahmet'in anısına değil, aynı zamanda aile fertleri olarak bizlere yönelik de derin bir saygısızlık ve incitme kaynağı olmuştur” dendi.

Yapılan açıklamada: “Aile olarak Dr. Sadık Ahmet'i kaybetmenin verdiği acıyla her gün baş başa kalıyoruz. O’nun vefatının üzerinden 28 yıl geçmiş olmasına rağmen, böyle bir hakaretin vatandaşı olduğumuz ülkede tekrarlanması, ailemizin içinde bulunduğu zorlu süreci daha da derinleştirmiştir.

Toplumsal barışı ve huzuru zedeleyen ifadeler
Bu tarz ırkçı ve saygısız ifadeler, sadece bizi değil, aynı zamanda toplumsal barışı ve huzuru da zedelemektedir. Etnik kökenlerin, inançların veya herhangi bir kişisel niteliğin saldırı amaçlı bir malzeme olarak kullanılması, kabul edilemez ve kınanması gereken bir durumdur” ifadeleri kullanıldı. 

Kınıyor, özür bekliyoruz
O’nun anısına yapılan bu haddini aşan ve saygısız hakareti kınayan Dr. Sadık Ahmet’in ailesi açıklamada: “Stigas’ı ailemiz ve toplumumuzdan özür dilemeye davet ediyoruz” dendi.

Atatürk'ün Essen'e gelişinin 106. Yıldönümü
Önceki Atatürk'ün Essen'e gelişinin 106. Yıldönümü
1 Mayıs yürüyüşünde
Sonraki 1 Mayıs yürüyüşünde "Özgür Filistin" yürüyüşünde destek