Soydaş Edebiyatı Destek Programına’ başvurular başlıyor

Soydaş Edebiyatı Destek Programına’ başvurular başlıyor
Soydaş Edebiyatı Destek Programına’ başvurular başlıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) soydaş toplulukların kültürel ve edebi birikimlerinin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirdiği Soydaş Edebiyatı Destekleme Programı’na başvurular başlıyor.

Farklı coğrafyalardaki Türk milli kimliğinin korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı vermek amacıyla oluşturulan Soydaş Edebiyatı Destek Programına (SEDEP) başvurular 5 Ocak - 5 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Programla ilgili olarak YTB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu soydaş toplulukların yaşadığı coğrafyalarda kültürel üretimlerini teşvik etmek maksadıyla hazırlanan SEDEP kapsamında edebi ve kültürel içerikli eser üretim faaliyetlerinin desteklenmesi, Türk kültürü ve edebiyatının küresel boyutta tanıtılması için yazılmış olan eserlerin çeşitli dillere çevrilmesi ve söz konusu eserlerin basımının ve tanıtımının sağlanmasını teminen yurtdışında faaliyet gösteren yazar, edebiyatçı, akademisyen, halk sanatçısı, STK, üniversite ve ilgili diğer kurumlara mali destek sağlanacak.”

SEDEP çerçevesinde yazım, çeviri, baskı ve tanıtım olmak üzere 4 başlıkta destek verilmesi planlanıyor. Destekler şöyle olacak:

YAZIM DESTEĞİ
Soydaş coğrafyalarda yerleşik olan yazarların; Türkiye ve soydaş topluluklar arasındaki kültürel etkileşimi destekleyen, soydaş toplulukların dil ve kültürlerini koruyucu ve destekleyici nitelikte olan, güncel sorunlarını küresel boyutta farkındalık yaratma amacıyla irdeleyen edebi eserlerinin ortaya çıkması amacıyla verilen destek türüdür.

ÇEVİRİ DESTEĞİ
Soydaş topluluk mensubu yazarlara ait edebi eserlerin Türkçeye veya diğer dünya dillerine çevrilmesi amacıyla sağlanan mali destektir.

BASKI DESTEĞİ
Soydaş topluluk mensubu yazarlara ait edebi eserlerin basılması ve yayınlanması amacıyla sağlanan mali destektir.

TANITIM DESTEĞİ
Soydaş topluluk mensubu yazarlara ait edebi eserlerin tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlenecek olan, imza günü, panel ve sempozyum gibi etkinliklere sağlanan mali destektir.

BAŞVURU ŞARTLARI
Adaylar, aşağıda linki yer alan başvuru formunu elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurmak ve ek belgeleri yüklemek suretiyle başvurularını yapabilirler.

https://ytbweb1.blob.core.windows.net/files/2021/BELGELER/SEDEP%20Ba%C5%9Fvuru%20Rehberi-6065df7f78d3e.pdf

daha detaylı bilgi almak isteyenler için mail adresi şöyle: sedep@ytb.gov.tr

Dışişleri Bakanı Baerbock: (Gazze'de) İnsanlar zorla yerlerinden olmamalı
Önceki Dışişleri Bakanı Baerbock: (Gazze'de) İnsanlar zorla yerlerinden olmamalı
Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı
Sonraki Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı