Sırbistan Sancak’tan Türkiye’deki Ormanlara Fidan Bağışı

Sırbistan Sancak’tan Türkiye’deki Ormanlara Fidan Bağışı
Sırbistan Sancak’tan Türkiye’deki Ormanlara Fidan Bağışı

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan yangınlardan etkilenen bölgeleri yeniden canlandırmak için Sırbistan’da; Boşnak Ulusal Konseyi, Karadağ Boşnak Konseyi, Sancak İslam Cemaati Mescidi, Novi Pazar Belediyesi, Tutin Belediyesi, Svetionik Derneği ve Sırbistan Türkiye Mezunları Derneği (ASMAT) tarafından “Türkiye’de Sancak Ormanı” projesi başlatıldı. Projenin tanıtımı Sırbistan’daki Boşnak Milli Konseyi tarafından düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi.  

Basın toplantısında konuşan Boşnak Ulusal Konsey Başkanı Jasmina Curic, projeye tüm Sancaklıların katkı sağlayabileceğini belirtti. Projenin aynı zamanda sembolik bir anlam barındırdığını da ifade eden Curic, “Proje, Sancak halkının Türkiye ve Sırbistan arasında güçlü bir bağ tesis ettiği mesajlarını ortaya koyuyor. Proje sayesinde iyi niyetlerini iletmek isteyenler; Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti için besledikleri sevgi ve özenin nişanesi olacak fidan bağışı sayesinde Türkiye'de kendi ağacına sahip olacaklar” diye konuştu.  

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER ÜST DÜZEYDE  

Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bisevac ise konuşmasında, Sancak'taki Boşnakların Sırbistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında köprü vazifesi gördüğüne dikkat çekerek, "Türkiye ile aramızda hem dostane hem de kardeşçe bağlar bulunuyor. Bu proje, büyük zarara yol açan yangınların yaşandığı Türkiye ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istediğimiz sembolik bir projedir. Bu proje Sırbistan'daki Boşnak halkının, Sırbistan ve Türkiye Cumhuriyeti'ni bir araya getiren bir dostluk köprüsü olduğunun kanıtıdır. Bu proje iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşundan bu yana en üst düzeyde olduğunun bir başka kanıtıdır” dedi. 

TÜRKİYE İLE ÖZEL BAĞLARIMIZ VAR 

Basın toplantısında konuşan Tutin Belediye Başkanı Salih Hot da, Tutin Belediyesi'nin Türkiye Cumhuriyeti ile her zaman özel bağları olduğunu aktardı. Tutin vatandaşları için bu projenin büyük önem taşıdığını söyleyen Hot, “Tüm Sancak Belediye Başkanlarını, tüm Sancak vatandaşlarını, iş adamlarını ve tüm Tutinlileri, Türkiye halkına yanlarında olduğumuzu göstermek için bu projeye katılmaya davet ediyorum” dedi. 

Sırbistan Türkiye Mezunları Derneği adına konuşan Nafilj Sejdovic de şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti yükseköğretim kurumlarından mezun olan bizler, Sırbistan ile Türkiye arasındaki iş birliğinde özel bir yere sahibiz. Bu vesileyle tüm Türkiye Mezunlarını bu projeye katılmaya, arkadaşlarını davet etmeye, tanıdıklarını Türkiye'de Sancak Ormanı projesi için teşvik etmeye davet ediyorum” 

Bu projenin iş birliğine güzel bir örnek olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nde dikilecek fidanların alımı fikri etrafında bir araya geldiklerini ve gelecekte böyle bir projenin Sırbistan’da da gerçekleşmesini istediğini belirten Svetionik Derneği Başkanı Mirza Alickovic, “Derneğimizin Türkiye ‘de birçok kurumla çok iyi ilişkilere sahip olduğu da göz önüne alındığında, Boşnak Ulusal Konseyi'nin bizi bu projenin bir parçası olmaya davet etmesinden son derece memnunuz” şeklinde konuştu. 

"Türkiye'de Sancak Ormanı" projesi Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde orman yangınlarından zarar gören yerlere destek amacıyla başlatıldı. Proje kapsamında mümkün olduğu kadar çok fidan temin etmek ve bunları yangından etkilenen arazilere dikmek amaçlanıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’deki Türk vatandaşları ile bir araya geldi
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’deki Türk vatandaşları ile bir araya geldi
Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat
Sonraki Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat