Sırakaya: “Yurtdışından getirilen telefonların kayıt süresi 365 güne çıkarıldı”

Sırakaya: “Yurtdışından getirilen telefonların kayıt süresi 365 güne çıkarıldı”

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla; “Yurtdışından getirilen telefonlar için 120 günlük kayıt süresinin 365 güne çıkarıldığı” müjdesini verdi.

Sırakaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yurtdışından getirilen cihazların kayıt altına alınma süreleri ile ilgili Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından değişiklik yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren vatandaşlarımızın cihazlarını kaydettirmesi için öngörülen 120 günlük süre 365 güne uzatıldığını belirten Sırakaya, “Söz konusu değişiklik yalnızca cihazların kayıt yaptırma süresi için geçerlidir. Cihazların kayıtsız kullanılabilmesi için verilen 120 günlük sürede değişiklik yapılmamıştır. Bu sürenin sonunda cihazlarını kullanmaya devam etmek isteyen vatandaşlarımız Türkiye'ye giriş tarihinden itibaren 365 gün içinde cihazlarını kaydettirerek kullanmaya devam edebilirler” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlgili resmi gazete linki: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/02/20210220-16.htm

Mescid-i Aksa bu yıl ramazanda ibadete açık olacak
Önceki Mescid-i Aksa bu yıl ramazanda ibadete açık olacak
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu