Sırakaya, “Otomatik Bilgi Değişimi Sistemi” hakkında açıklama yaptı

Sırakaya, “Otomatik Bilgi Değişimi Sistemi” hakkında açıklama yaptı

AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya, “Otomatik Bilgi Değişimi Sistemi” hakkında bir açıklama yaptı.

Sırakaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren ve üzerinde sürekli spekülasyon yapılan Otomatik Bilgi Değişim Sistemi hakkında son günlerde giderek artan asılsız haberler üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı tüm sorulara yanıt veren bir bilgilendirme rehberini hizmete sunmuştur” dedi.

Sırakaya, “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan “Otomatik Bilgi Değişim Sistemi” rehberini esas almalarını ve burada yer alan bilgilerin dışındaki hiçbir açıklama ve bilgiye itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sırakaya konuya ilişkin TRT’ye de şu açıklamada bulundu: “Mevduat hesaplarını, saklama hesaplarını, ortaklık ve borç ilişkisi, nakdi değer ve sigorta sözleşmeleri ile düzenli ödeme sözleşmelerini kapsıyor. Yurtdışında yaşamış oldukları süreçten sonra Türkiye taşınmış iseler bir an önce bankalara gidip Türkiye'deki adresleri ile adreslerini güncellemelerini tavsiye ediyorum.”

Otomatik Bilgi Değişim Sistemi :

https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/uluslararasi_mevzuat/Finansal_Hesap_Bilgilerinin_Rehberi.pdf

BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır görevine bugün  başladı
Önceki BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır görevine bugün başladı
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor