Sırakaya duyurdu: yeni e-Pasaport ve yeni e-Mavi Kart

Sırakaya duyurdu: yeni e-Pasaport ve yeni e-Mavi Kart
Sırakaya duyurdu: yeni e-Pasaport ve yeni e-Mavi Kart
Sırakaya duyurdu: yeni e-Pasaport ve yeni e-Mavi Kart

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya, e-pasaportlar ve Mavi Kartlarda yeniliklerin olduğunu duyurdu.

Sırakaya, yeni yerli e-Pasaport, yerli e-Mavi Kartlarda yeniliklerin olduğunu sosyal medya hesabından paylaşarak, “Söz verdik, yapıyoruz!” dedi.

Üzerinde Turkey yerine ilk kez “Türkiye” ibaresi bulunacak yeni e-pasaportlar ve bünyesinde biyometrik verileri barındıran ve temassız yongası sayesinde elektronik kimlik doğrulaması olacak yeni e-mavi kartlar için başvuruların Ağustos ayı itibariyle başlayacağını belirten Sırakaya, yeni yerli e-Pasaport, yerli e-Mavi Kartlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Çalışmalar bitirilene kadar mevcut Mavi Kartların düzenlenmesine devam edilecektir.

Yapılacak olan çalışmalar ile birlikte Mavi Kart hak sahipleri ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmayacak olup sadece belgenin niteliği, başvuru ve kişiselleştirme süreçlerinde değişiklik yapılacaktır.

Belge başvuruları yurt içinde nüfus müdürlükleri, yurt dışında ise dış temsilcilikler tarafından alınacak olup; alınan başvurular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kişiselleştirildikten sonra yurt içinde beyan edilen adrese gönderilecek, yurt dışında ise teslim işleminin sağlanması için dış temsilciliklere gönderilecektir.

Yeni Mavi Kartlar sahip olacağı görsel güvenlik öğeleri sayesinde daha güvenli bir belge halini alacaktır. Bünyesinde barındıracağı temassız yonga sayesinde elektronik kimlik doğrulama kabiliyetine sahip olacaktır.

Fransa’da PKK terör örgütü Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğuna saldırdı
Önceki Fransa’da PKK terör örgütü Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğuna saldırdı
Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor
Sonraki Gülseven Halı: Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerinde Camilere Renk Katıyor