Sead Sadikoski, Makedon, Boşnak ve Arnavutlardan oy alan Türk Belediye Başkan Adayı

Sead Sadikoski, Makedon, Boşnak ve Arnavutlardan oy alan Türk Belediye Başkan Adayı

TDP’de yıllarca aktif rol alan Sead Sadikoski, 2017 yılından bu yana TDP Dolneni Şube başkanlığı görevinde. Devletin değişik kurumlarında müdür ve müdür yardımcısı olarak farkı dönemlerde görev aldı. Şu anda Başbakanlığa Bağlı Emtia Rezervleri Kurumu Müdür Vekilliği görevini yürütmektedir.

Dolneni Belediyesi Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin ortasında bulunmakta. Multi etnik yapıya sahip: Makedon (% 36,57), Arnavut (% 26,37), Türk (% 18,94) ve Boşnak (% 17,36) etnik grupların yaşadığı bir belediye. Son resmi verilere göre belediyede 13 bin 805 kişi yaşamakta.

20 yıl sonra TDP ilk kez Dolneni Belediyesinde kendi adayı ile seçimlere katılma kararı aldı. 

Elde ettiğimiz başarı uzun yılların bir ürünüdür

Türklerin 3. grup olarak yaşayan bir belediyede bu başarıyı elde etmenin sırrını Yeni Balkan’a anlatan Sead, “Vatandaşlarla yakın ilişki kurmak ve ve samimi yaklaşımda yatmakta. Vatandaşlar sesi sonundan bile kimin samimi kimin olmadığını anlayabiliyor. Biz alanda yıllarca çalıştık. Dolneni sakinleri umut veren, devlet kurumlarında yönetici tecrübesi olan bir adayı desteklemeye hazırdı. Seçmenlerimiz TDP adayında birleştirme gücünün, Türk halkının kim olursa olsun, ayrımcılık yapmadan hangi din ve millete mensup olursa olsun samimiyet ile kucaklama gücünü tanıdı” dedi.

 

Ülke çapında en çok oy alan Türk Belediye başkan adayı olma gerçeği beni gururlandırıyor

Yerel Seçim sonuçlarından memnun olduğunu belirten TDP Dolneni Belediye Başkan Adayı Sadikoski şöyle konuştu, “Ülke çapında en çok oy alan Türk Belediye başkan adayı olma gerçeği beni gururlandırıyor. Bu gerçekten anlatılamaz bir duygu, benim doğru yolda olduğumu hissettiren bir duygu. Gelecekte Türk milleti ve tüm Kuzey Makedonya vatandaşların iyiliği için daha çok çalışmamı teşvik eden bir duygu.

Geçmiş 11 yılda her türlü desteği veren, benim bireysel ve profesyonel kariyerimde gelişmeme katkı sunan partim TDP’ye sonsuz şükranlarımı sunuyorum”.

_______________________________

TDP Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy sayısı:

Dolneni’de 1.376

Merkez Jupa’da 1.342

Vrapçişte’de 1.324

Plasnitsa’da 366

Konçe’de 172

_______________________________

 

Türklerin yanısıra Makedon, Boşnak Arnavut seçmen de Sead dedi

Dolneni Belediyesi seçimlerinde ilk turda 8 aday vardı. İkinci tura BDİ ve SDSM kaldı, BDİ kazandı. Sead, VMRO-DPMNE adayından bile fazla oy aldı ve bölgenin 3.cü gücü olduğunu gösterdi.  SDSM adayı ise çok az bir farkla ikinci tura kaldı. Arnavut partileri Alternativa ve Besa ile Boşnak partisi BDS beklenenden çok daha az oy alabildi. Sead, TDP’nin sunmuş oldu meclis üyesi listesinden de çok daha fazla oy aldı. Bu şekilde yerel seçimlerde kişinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Geçerli 6 bin 655 oydan 1.376’sini almaya başardı.     

Geçtiğimiz seçimleri değerlendirirken Sead şunları ifade etti. “Aldığımız oy sayısı ile, gelecek seçimlerde siyasi parti olarak TDP oylarının yükselmesi için iyi bir temel hazırladık. Seçimlerde ben ve partim Dolneni’de yaşayan tüm etnik gruplarından destek gördük. Varolan tüm engelleri yıktık, gösterdik ki en değerli varlık insandır, onların beceri ve profesyonel anlamda kaliteleri önemlidir. Hiçbir şekilde etnik ayrımcılık yapmadık. Temiz Hristiyan Makedonların yaşadığı yerleşim yerlerinden 200’den fazla oy aldım.  Sekirtsi köyünde 36, Drenovtsi köyünde 26, Senokos köyünde 24, Nebregovo 16, Brailovo 17 vs. Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Desovo 188, Lajani 143 Jitoşe 175 vs. Arnavutların yaşadığı Tsirnilişte’de ise 114 oy aldım. Tabi ki en büyük desteği kendi köyüm olan Debreşte’de 526 oy  aldım.

Bu yerel seçimlerde bana oy veren tüm memleketlilerime tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Gelecekte de var olan sorunların hallolması için çaba harcayacağıma dair söz veriyorum. Kimseyi yarı yolda bırakmayacağım gelecek sefer zafer kesin bizim olacaktır. Bu güzel ve samimi insanlar ile başarı kaçınılmazdır sadece vakit ne zaman gelecek mesele odur”. M.S.

Avusturya’da aşı yaptırmayanlar için sokağa çıkma yasağı başladı
Önceki Avusturya’da aşı yaptırmayanlar için sokağa çıkma yasağı başladı
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı