Ramazan geleneğini 'online iftar’ ile sürdürdüler

Ramazan geleneğini 'online iftar’ ile sürdürdüler
Ramazan geleneğini 'online iftar’ ile sürdürdüler
Ramazan geleneğini 'online iftar’ ile sürdürdüler

Leverkusen’de iftar geleneği korona virüs salgını nedeniyle online olarak yapıldı.

Koronavirüs sebebiyle ramazanda bir araya gelemeyen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Leverkusen Mimar Sinan Camii öğrencileri, "online iftar sofrasında” buluştu.

Mimar Sinan Camii eğitim ve proje sorumlusu Ömer Karabıyık tarafından düzenlenen iftar sofrası, çocuklar evlerinden online bağlantısı ile gerçekleşti.

Mimar Sinan Camii din görevlisi Şaban Yeşildal’ın Kur’an-ı Kerim tilavitiyle başlayan "online iftar sofrası”nda çocuklar gün içerisinde yaptıklarını ve salgın sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Eğitim ve proje sorumlusu Ömer Karabıyık, online iftar vesilesiyle hem çocuklarla hem de aileleriyle muhabbet ederek Ramazan ayının herkese sağlık ve sıhhat getirmesi için dua etti.

Çocuklar online platformda bir araya geldi

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle online platformda iftar yaparak çocuklarla bir araya gelmek istediğini söyleyen Karabıyık, “Bu süreç insan sağlığı ve okullarda, camilerde bir çok alanda olduğu gibi, akraba ve arkadaş ziyaretlerini de etkiledi. İftar sofrasını online olarak düzenleyerek çocuklarla sohbet ettik, hasret giderdik. Rabbim en kısa zamanda dünyayı etkisi altına alan virüs salgınından bizleri muhafaza eylesin. Böylece birlikte olduğumuz, el ele olduğumuz okulumuzda, camimizde ve mahallemizde tekrar buluşmayı diliyorum. Allah oruçlarımızı kabul eylesin” dedi.

Online iftar ve bir dizi etkinlikler düzenlendi

İftar sofralarını kamera karşısında masada kuran çocuklar; Ramazan ve oruç ile ilgili bilmeceleri cevaplandırdı, Ramazan manileri dinledi, Karagöz-Hacivat ve Nasrettin Hoca kukla oyununu izledi.

 İftar vaktinin gelmesiyle dualarını eden çocuklar, ezanın okunmasının ardından oruçlarını açtı.

Ercüment Aydın / Köln

 

AP'de dokunulmazlığı kaldırılan ırkçı milletvekili Lagos, Yunanistan'a iade edilmesine karşı çıktı
Önceki AP'de dokunulmazlığı kaldırılan ırkçı milletvekili Lagos, Yunanistan'a iade edilmesine karşı çıktı
Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat
Sonraki Batı Trakya'dan başlayan fırtınalı hayat