Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, görevini İsmail Demir'e devretti

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, görevini İsmail Demir'e devretti
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, görevini İsmail Demir'e devretti
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, görevini İsmail Demir'e devretti
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, görevini İsmail Demir'e devretti
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, görevini İsmail Demir'e devretti

Prof. Dr. İsmail Demir, Prof. Dr. Haluk Görgün’ü son derece sıcak bir şekilde karşıladı ve Görgün ile Demir birbirine sarıldı.

Daha sonra devir teslim töreninin yapılacağı toplantı salınuna geçildi.
Prof. Dr. İsmail Demir burada yaptığı konuşmada, dokuz yıl boyunca birlikte görev yaptığı tüm çalışma arkadaşlarına ve sektördeki paydaşlara teşekkür etti.


Dokuz yılın özetini anlatmaya gerek olmadığını ifade eden Prof. Dr. Demir, “Ama Türkiye'de şu anda en popüler konu ne derseniz herhalde ilk akla gelen mesele savunma sanayiidir. Bu kendi başına bir gösterge diye düşünüyorum.” dedi.

Prof. Dr. Demir şöyle devam etti:
“Bu alanı oluşturmada da sizlerle beraber el birliği, gönül birliği içinde çalıştık ve Savunma Sanayi Başkanlığımızın koordinasyonunda sektörün başta ana oyuncuları olmak üzere tümüyle beraber iyi bir frekansımız oldu, iyi bir çalışmamız oldu. Tabii sektör, ana oyuncularıyla, alt sektörleriyle bir bütün ve bugün de görevi yine sektörün içinden gelen bir dostuma devretmenin memnuniyetini yaşıyorum. Allah güzel hizmetler vermek nasip etsin. İnşallah bu görevi, belki en iyisini değil ama elimizden gelenin en iyisini yaparak icra ettiğimizi düşünüyoruz. Bu süreç içinde tabii sektörle, sizlerle çeşitli temaslarımız oldu. ilişkiler yumağı içinde az bir süre değil ve bu sürede hak geçenler olmuş olabilir. Öncelikle siz çalışma arkadaşlarımızdan helallik diliyorum. Sektördeki arkadaşlarımızla da temas kurdukça bunu söyleyeceğiz. Bu bir bayrak yarışı ve bayrak yarışında da bayrağı kapan her oyuncudan beklenti, genelde bir öncekinden daha hızlı koşmasıdır, daha iyi performans göstermesidir. Bu beklentiyi de inşallah Haluk kardeşimizin yerine getireceğine inanıyoruz sizlerin de desteğiyle inşallah. Bu yeni dönemde savunma sanayi sektörü bütün paydaşlarıyla, oyuncularıyla Türkiye'nin yüz akı olmaya devam edecek. İnşallah bayrak çok daha ileri taşınacak diyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başarılar diliyorum.” 

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de görevin bir emanet olduğunu söyledi.
“Emanetin sorumluluğunun farkındayım.” diyen Prof. Dr. Görgün, Prof. Dr. İsmail Demir’in sektörün üzerinde olduğu kadar kendilerinin üzerinde de emeği ve katkıları olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Görgün şöyle devam etti:
“Bu anlamda ben başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsun, var olsun. Kendisiyle çalışmış olmanın bir kazanım olduğunu da değerlendiriyorum. Biraz evvel emanet olarak ifade etmiştim. Bu teslim aldığımız emaneti tabii ki milletimizin bekası refahı, çocuklarımızın geleceği ve güvenliği anlamında kıymetlendirdiğimi ifade etmek isterim. Başkanım biraz evvel ‘dostumuza, kardeşimize teslim ediyoruz’ dedi. Çok anlamlıydı.”

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sorumluluğun büyük, önlerinin aydınlık ve inançlarının da tam olduğunu söyledi.

“Burada tabii bunları ifade ederken en büyük güvencem savunma sektöründeki kıymetli insan kaynağımız; sizlersiniz hep beraber.” diyen Görgün, şunları söyledi:


“İnşallah başarılan, ortaya konulan güzel işleri devam ettirmek, güzel olarak hedeflenen fakat başlamaya fırsat bulamayan işleri başlatmak, çevik bir yönetim anlayışıyla, ‘takip takip takiple,’ -beraber çalıştığımız arkadaşlar çok iyi bilirler- dijital olarak süreçleri koordine ederek, sistem verimliliğine önem veren bir yaklaşımla, başlatılmış olan millî teknoloji hamlesi, yerli ve millîliği özellikle millî yetkinlik hamlesine dönüştürecek bu süreçte gayretle çalışacağımı, beraber çalışacağımız arkadaşları çalıştıracağımdan emin olabilirsiniz. Hep daha iyisini hedefleyeceğiz. Daha iyinin sonu yok. Daha iyi her zaman hedeflenir yapılan iyi işlerle, güzel işlerle birlikte.”

Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk savunma sanayisinin önemli başarıları olduğuna dikkat çekti ve bu başarıların global alanda, uluslararası camiada karşılığını platform seviyesinde bulmaya başladığını kaydetti.

Bir platform yapıldığında neredeyse sektörün tamamını kapsayan bir iş birliği ve koordinasyon gerektiğine işaret eden Görgün, “ASELSAN projelerinden Korkut Projesini sorduğumda arkadaşlarım bana 100’ün üzerinde alt yükleniciyle bu projede çalıştıklarını söylemişti. Büyük bir rakam ki bu bir helikopter seviyesinde, bir insansız hava aracı SİHA seviyesinde olduğunda veya bir gemi seviyesinde olduğunda, çalışılan firma ve partnerleri sizler çok daha iyi tahayyül edebiliyorsunuz.” dedi.

Prof. Dr. Görgün şöyle devam etti:

“Uluslararası dost ve müttefik ülkelerle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun oluşturduğu vizyonda ve yolda hep beraber omuz omuza gayretle çalışarak dünyaya taşımaya devam edeceğiz. Tabii ki atacağımız her adımda özellikle bakışımız, vizyonumuz önce Türkiye, önce milletimiz olacak. Bu vazgeçilmezimiz olacak. Bunu belirtmek isterim. Türk mühendisinin, Türk mühendisliğinin ortaya koyduğu performans,  özveri, fedakârlık ve bunların sonuçları işte biraz evvel ifade ettiğimiz ürünler ve platformlarda kendini gösterirken, bu ürünler bir bayrak olarak değerlendirildiğinde dünyanın farklı coğrafyalarında bu bayrakların dalgalandığını gururla takip ediyoruz ve bunun artması için hep beraber gayret gösteriyoruz.”

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. haluk Görgün, konuyu sektör açısından değerlendirdiğinde liderliğin önemli olduğunu ama liderlik kadar takım olabilmenin de önem taşıdığını ifade etti.

“Takım olabilmek kadar aile olabilmek çok daha önemli” diyen Görgün, savunma sanayisinin büyük bir aile olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Savunma sanayi vakıf şirketlerinden büyük şirketlere, KOBİ'lerden orta ölçekli şirketlere, enstitülerden, üniversitelerden, araştırma kurumlarına varana kadar yüzlerce ve binlerce şirket ve kurumla birlikte on binlerce çalışan ve bu çalışanların etkilediği belki yüz binlerce insan düşünüldüğünde büyük bir aile olduğu daha iyi anlaşılıyor. Ben ASELSAN'da hep ifade ederdim; yani bizim eğer bir hava savunma sistemi yaptığımızda kapıdaki, güvenlikteki arkadaşımız, bize çayımızı getiren hizmetli arkadaşımız o hedefi gözünden vurmada kendisinin yaptığı hizmetin kalitesinde bir başarım hissediyorsa ve bunda hakikaten kendi görevini layıkıyla yaptığından dolayı o aidiyeti hissedebiliyorsa, biz yöneticiler olarak, liderlik olarak, aile mefhumunda ortaya koyduğumuz yaklaşım olarak doğruyu yapmışızdır diye ifade ederdim.”

Prof. Dr. Görgün, Savunma Sanayii Başkanlığındaki görevlerinin bir yol açmak, destek olmak, rehber olmak, birlik olmak anlamını taşıdığını vurgulamaya devam edeceklerini; duruşlarıyla, azimleriyle, inançlarıyla, sektör için yapılması gerekiyorsa, geçmiş tecrübelerden de faydalanarak yapmaya kararlı ve azimli olduklarını söyledi.
“Ben Cumhurbaşkanımızın çizdiği bu bağımsızlık yolunda, geçtiğimiz dokuz sene içinde önemli katkıları olan Başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sektöre sunduğu değerin, herkesin farkında olduğunu bilmesini istiyorum. Bu anlamda tekrar şükranlarımı sunuyorum” diyen Prof. Dr. Haluk Görgün, paydaşlarımız olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı, Millî İstihbarat Teşkilatı, Sanayi Teknoloji Bakanlığı, çeşitli bakanlıklar, üniversiteler, akademik kurumlarla milletin bekası, güvenliği, refahı, çocuklar ve gelecek için var güçleriyle, gece gündüz çalışacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Demir ve Prof. Dr. Görgün birbirlerine hediye ve çiçek takdim etti.

Prof. Dr. Haluk Görgün, Prof. Dr. İsmail Demir’i arabasına kadar yolcu etti.

İsmail Demir, bundan sonra KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ifa edecek.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kitabı Rusya Müslümanları Dini İdaresi Başkanı’na verildi
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kitabı Rusya Müslümanları Dini İdaresi Başkanı’na verildi
Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı
Sonraki Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde dualarla sezonu açtı