Osmanlıspor’a ırkçı mektup

Osmanlıspor’a ırkçı mektup
Osmanlıspor’a ırkçı mektup
Osmanlıspor’a ırkçı mektup
Osmanlıspor’a ırkçı mektup
Osmanlıspor’a ırkçı mektup
Osmanlıspor’a ırkçı mektup

Almanya’nın Dortmund kentinde Türk futbol kulübü Osmanlıspor’a ırkçı ve tehdit içerikli bir mektup gönderildi.

Gamalı haç işareti de bulunan mektup, Osmanlıspor’un önümüzdeki sezon sahasını ortak kullanacağı Alman kulübü DJK FS 1920 Nette’nin  antetli kağıdıyla yollandı. 

Mektupta, “DJK SF Nette bir Alman tesisidir ve Erdoğan taraftarlarının birliği değildir“ ifadesi yer aldı.  Böylece Türk sporcuların artık söz konusu tesisi kullanmamaları gerektiği belirtildi. Mektubun sonunda ayrıca alaylı bir üslupla, „Sizleri memnuniyetle tesisimize bira içmeye bekleriz“ denildi. 

Osmanlıspor yöneticilerinden Tolga Porsuk ise 1990 yılında kurulan takıma bu güne dek hiç bu tür bir ırkçı tehdit yazısı ulaşmadığını belirterek, polise suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 

Mektubu aldıktan sonra söz konusu spor kulübü yöneticileri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini de aktaran Porsuk, “Mektubu kendilerinin yazmadığını söylediler. Tabii ki kimse bu tür mektup yazdığını söylemez“ dedi. 

Essen Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Emre Öngel ve Din Hizmetleri Ataşesi Hakkı Gür, de kulüp yöneticilerini ziyaret ederek, Alman makamlarıyla istişare halinde olduklarını söyledi. 

Dortmund Anakent Belediye Meclisi’nde temsil edilen Bündnis für Vielfalt und Toleranz (Çoğulculuk ve Hoşgeri Birliği BVT) partisi adına açıklama yapan Belediye Meclisi Üyesi Demet Çelikadam ise Dortmund’da ırkçı eylemlerde son zamanlarda artış yaşandığını belirterek, “Dortmund’da son bir yılda beş kez camilerimize şimdi de altıncı kez bir spor kulübümüze aşırı sağcı bir saldırı ve tehdit yapıldı“ dedi. Çelikadam, olayın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

 

Kemençe eşliğinde
Önceki Kemençe eşliğinde "Fındık Hasat Şenliği"
Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek
Sonraki Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek