Mustafa Karadayı: Meclise giren yeni partilerin kuracağı bir hükümeti destekleceğiz

Mustafa Karadayı: Meclise giren yeni partilerin kuracağı bir hükümeti destekleceğiz

“HÖH, Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Yurttaşlar (GERB) ve Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) gibi seçimleri kaybeden partiler tarafından kurulan hükümetleri desteklemeyecek” diye açıkladı.

Partinin, Meclise giren yeni partilerin kuracağı net ve kesin hedefleri olan bir hükümeti destekleyeceği anlaşıldı. HÖH, örneğin koronavirüse karşı mücadeleye, işletmeleri desteklemek için ekonomik ve sosyal önlemlerin uygulanmasına devam edilmesi, toparlanma ve sürdürülebilirlik planı konusunda ciddi bir tartışma yapılması, devletin AB destekli operasyonel programların bir sonraki dönemlerine hazırlanması gibi hedefler önerdi. 

HÖH, 45. Halk Meclisinde temsil edilen tüm parti ve ittifakları diyalog başlatmaya ve sorumluluk almaya çağırdı. 

Karadayı, “Eğer üç yeni siyasi güç bir hükümet kurmayı başaramazsa, HÖH şimdiden yeni bir seçime hazır. Bakalım Cumhurbaşkanı nasıl bir mantık yürütecek ve sonra biz de bu konu üzerinde düşünürüz, ama mesele Cumhurbaşkanının yetkisi dahilinde” dedi. 

HÖH Başkanı, kesinlikle hükümette temsilcilerinin yer almayacağını, ancak yeni partilerin oluşturduğu bir hükümeti destekleyebileceklerini söyledi. 

HÖH’ün parlamento seçimlerinde oy oranını artıran Halk Meclisinde yer alan tek parti olduğunu belirten Karadayı, diğer ana partiler GERB ve BSP’nin oy kaybettiğine dikkat çekti. HÖH lideri, partinin önceki Meclisteki milletvekili sayısını koruduğunun altını çizdi.  

“Bulgaristan’da seçmenler değişim arzusuyla oy kullandılar ve seçime katılımlarını bir değişim arzusu olarak kabul ettiğimizi teyit ediyoruz” diyen Karadayı, HÖH’ün daha önceki Avrupa Birliği Parlamentosu seçimlerinde gençleri milletvekili adayı çıkararak değişime kendisinden başladığını belirtti. 

HÖH lideri, “Seçimlerde medya HÖH’ün aday listelerinin, en genç adayların yer aldığı parti listelerinden olduğunu yazdı. HÖH, değişime kendisinden başlıyor. Bulgaristan'ın ekonomisinin hızlandırılmış kalkınması için yenilikçi bir program önerdik” diye anımsattı. 

Almanya Sağlık Bakanı Spahn: Mevcut sayılar gerçek değil
Önceki Almanya Sağlık Bakanı Spahn: Mevcut sayılar gerçek değil
Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek
Sonraki Köln Başkonsolosu Kaya'dan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek