Münster Başkonsolosu Ahmet Davaz veda mesajı yayınladı

Münster Başkonsolosu Ahmet Davaz veda mesajı yayınladı

Dört yıldır T.C Münster Başkonsolosluğu görevini yürüten Ahmet Davaz bir veda mesajı yayınladı.

Başkonsolos Davaz, “Dört yıldır büyük bir gurur ve mutlulukla üstlendiğim T.C. Münster Başkonsolosluğu görevimden 31 Temmuz 2023 tarihi itibariyle ayrılıyorum” diyerek yayınladığı veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Saygıdeğer vatandaşlarımız,
Almanya Türk toplumunun değerli mensupları,

Görev sürem boyunca vatandaşlarımızın ve ülkemizi Alman makamları nezdinde en iyi şekilde temsil etmeye, aynı zamanda sizlerin ve ülkemizin hak ve menfaatlerini azami şekilde korumaya özen gösterdim.

Sosyal temasların kısıtlandığı Koronavirüs pandemisi dönemi haricinde, gerek dini ve milli bayramlarımız vesilesiyle görev bölgemizdeki dini, kültür, eğitim, sosyal ve spor alanlarında faaliyet gösteren STK’larımız tarafından düzenlenen etkinliklere katılarak, Türk toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin önemine sürekli vurgu yaptım.

Almanya’daki Türk toplumunun varlığına ve birlikte yaşama kültürüne büyük katkı sunan sözkonusu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen, başta STK başkanlarımız olmak üzere, dernek üyelerine, kadın ve gençlik kollarına bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum.

Aynı zamanda, görev sürem içerisinde gerek Eyalet makamları, gerekse görev bölgemdeki belediye başkanları, kaymakamlar, ticaret ve sanayi odaları, emniyet müdürleri gibi yerel makamlarla samimi ve açık ilişkiler tesis etmeye gayret gösterdim. Bu konuda, ikili ilişkilerimizin canlı tutulmasında önemli rol oynayan Türk – Alman Dostluk Derneklerine teşekkür ediyorum.

Diğer taraftan, görev süremde Ataşelerimiz ile birlikte Türk çocuklarının genel olarak eğitim başarılarını arttırmaya ve Eyalet okullarında sunulan Türkçe anadil dersi ve yabancı dil dersine katılımlarını teşvik etmeye çalıştım. Bu hususta, bizimle birlikte gayret gösteren tüm STK’lara ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum.

Tabii ki, pandemi dönemi dahil, konsolosluk işlerinin aksamadan devam etmesini sağlayan Başkonsolosluğumuz personeline de fedakarca çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Son olarak, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünü kutlayacağımız bir dönemde göreve başlayacak olan halefim ve değerli meslektaşım Arif Hakan Yeter’e içtenlikle başarılar diliyorum.”

Sedef hastalarının aşırı sıcaklarda dışarı çıkmaları riskli
Önceki Sedef hastalarının aşırı sıcaklarda dışarı çıkmaları riskli
DİTİB'de miniklere özel masal anlatma etkinliği
Sonraki DİTİB'de miniklere özel masal anlatma etkinliği